Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Πτώση 11% στον τζίρο το α' τρίμηνο

Με κλειστό σχεδόν το σύνολο των καταστημάτων στην Ελλάδα τον Μάρτιο, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής παρουσίασαν μείωση 31% σε σχέση με τον περυσινό Μάρτιο, όταν είχαν λειτουργήσει τα καταστήματα έως τα μέσα του μήνα. Οι επιδόσεις σε Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία.

Jumbo: Πτώση 11% στον τζίρο το α τρίμηνο

Οι πωλήσεις του Ομίλου τον Μάρτιο 2021 κατέγραψαν αύξηση κατά περίπου +24% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, όπως γνωστοποίησε η Jumbo, σημειώνοντας πως αυτό σημαίνει ότι οι συνολικές απώλειες τζίρου, για το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς εκτιμώνται στο -11%, από -19% κατά το πρώτο δίμηνο 2021.

Φέτος, τον Μάρτιο του 2021, σχεδόν το σύνολο των καταστημάτων στην Ελλάδα παρέμειναν κλειστά. Κατά συνέπεια, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν μείωση κατά -31% περίπου σε σχέση με τον περσινό Μάρτιο, όπου τα καταστήματα είχαν λειτουργήσει έως τα μέσα Μαρτίου 2020.

- Στην Κύπρο, τα καταστήματα συνέχισαν να λειτουργούν, με συνέπεια οι πωλήσεις να είναι υπερδιπλάσιες, σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020.

- Στη Βουλγαρία λειτούργησαν κανονικά όλα τα καταστήματα Jumbο για το μεγαλύτερο μέρος του μήνα. Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +47% περίπου κατά τον Μάρτιο 2021.

- Στη Ρουμανία λειτούργησαν και τα 14 καταστήματα Jumbο στη χώρα, σημειώνοντας διπλάσιες πωλήσεις σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2020.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v