Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπερκαλύφθηκε σχεδόν 4 φορές το πράσινο ομόλογο της Mytilineos

Την εμπιστοσύνη των αγορών στις προοπτικές της εισηγμένης καταδεικνύει η σημαντική υπερκάλυψη της έκδοσης με διαδικασίες - εξπρές. Στο χαμηλότερο όριο του εύρους, στο 2,25%, διαμορφώθηκε το επιτόκιο της έκδοσης.

Υπερκαλύφθηκε σχεδόν 4 φορές το πράσινο ομόλογο της Mytilineos

Με διαδικασίες εξπρές ολοκληρώθηκε η έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ από τη Mytilineos.

Το βιβλίο προσφορών έκλεισε νωρίτερα, λιγότερο από 24 ώρες μετά την έναρξη της διαδικασίας, με το ζητούμενο ποσό να υπερκαλύπτεται κατά σχεδόν τέσσερις φορές, καταδεικνύοντας την εμπιστοσύνη των αγορών στις προοπτικές της εισηγμένης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές από διεθνείς και εγχώριους επενδυτές ξεπέρασαν τα 1,8 δισ. ευρώ. 

Το επιτόκιο της έκδοσης διαμορφώθηκε στο 2,25%, στο χαμηλότερο σημείο του ενδεικτικού εύρους τιμών στο βιβλίο προσφορών.    

Ως γνωστόν, η εταιρεία έχει δώσει εντολή στις BNP Paribas, Citigroup και HSBC να λειτουργήσουν ως Γενικοί Συντονιστές (Global Coordinators) και Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) για τη διάθεση πράσινων ομολογιών, χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας €500 εκατομμυρίων με διάρκεια 5,5 ετών (NCL/Μη Ανακλητές).

Η εταιρεία προτίθεται να διαθέσει τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες για (i) την εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, (ii) τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών και (iii) την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της Έκδοσης.

Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, Επιλέξιμων Πράσινων Έργων (συμπεριλαμβανομένων άλλων σχετικών υποστηρικτικών δαπανών), όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινων Ομολογιών (Green Bond Framework) της Εταιρείας. 

Η επίσημη ανακοίνωση της Μυτιληναίος

Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., μία από τις κορυφαίες βιομηχανικές και ενεργειακές εταιρείες, με διεθνώς διαφοροποιημένα περιουσιακά στοιχεία και δραστηριότητες, ανακοινώνει σήμερα την επιτυχή τιμολόγηση (pricing) της πρώτης πράσινης έκδοσης (η «Έκδοση») πρώτης τάξεως (senior) ομολογιών ονομαστικής αξίας €500 εκατομμυρίων, με επιτόκιο 2,25%, λήξη το 2026 (οι «Ομολογίες») και τιμή έκδοσης 100%.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την Έκδοση θα διατεθούν για (i) την εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, (ii) τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών, και (iii) την καταβολή των αμοιβών και εξόδων της Έκδοσης.

Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, Επιλέξιμων Πράσινων Έργων (συμπεριλαμβανομένων άλλων σχετικών υποστηρικτικών δαπανών), όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινων Ομολογιών (Green Bond Framework) της εταιρείας.

Η Έκδοση προγραμματίζεται να διακανονιστεί στις 28 Απριλίου 2021, εφόσον πληρωθούν οι συνήθεις προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Σε σχέση με την έκδοση, οι BNP Paribas, Citigroup Global Markets Europe AG και HSBC Continental Europe S.A. ενεργούν ως Γενικοί Συντονιστές (Joint Global Coordinators), και οι Alpha Bank Α.Ε., Credit Suisse Securities, Sociedad de Valores, S.A., Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία, Goldman Sachs Bank Europe SE, J.P. Morgan AG, Morgan Stanley Europe SE, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Nomura Financial Products Europe GmbH και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ενεργούν ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners). Η HSBC Continental Europe S.A. ενεργεί επίσης ως Σύμβουλος Διάρθρωσης Πράσινων
Ομολογιών (Green Structuring Advisor).

Με έδρα στην Ελλάδα, η MYTILINEOS διαθέτει ισχυρή διεθνή παρουσία. Οι μετοχές της MYTILINEOS, που ιδρύθηκε το 1908, είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1995 με χρηματιστηριακή αξία την 9η Απριλίου ύψους περίπου € 2,03 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v