Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Αύξηση 3% στις πωλήσεις τον Μάιο

Στο 5μηνο Ιανουαρίου-Μαΐου οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 17%. Πτωτικά οι πωλήσεις στη Ρουμανία

Jumbo: Αύξηση 3% στις πωλήσεις τον Μάιο

Κατά τον Μάιο έγινε ένα ακόμα βήμα με την άρση ορισμένων περιορισμών ως προς τη λειτουργία των καταστημάτων, ωστόσο, η εμπορική και επιχειρηματική «κανονικότητα» παραμένει ζητούμενο, αναφέρει η Jumbo, η οποία δημοσιοποίησε στοιχεία για τις πωλήσεις της.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, συνολικά, οι πωλήσεις του Ομίλου Jumbο, τον Μάιο 2021, σημείωσαν αύξηση κατά περίπου +3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι συνολικές πωλήσεις για τον Όμιλο κατά το πεντάμηνο (Ιανουάριος-Μάιος 2021) αυξήθηκαν +17% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ελλάδα

Οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας κατά τον Μάιο του 2021 -χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση  κατά +5% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί για το πεντάμηνο (Ιανουάριος-Μάιος 2021) η αύξηση κατά +5% περίπου των πωλήσεων.

Tον Μάιο του 2021, λειτούργησαν όλα τα καταστήματα του Ομίλου στην Ελλάδα, αλλά με περιορισμούς ως προς τον αριθμό των επιτρεπόμενων πελατών εντός των καταστημάτων, δυσανάλογα αυστηρότερους για το μέγεθός τους σε σχέση με τα υπερ-μάρκετ.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι από τη 14η Μαΐου τα καταστήματα λειτούργησαν χωρίς τη μέθοδο click inside ή click away.

Κύπρος

Από τις 10 Μαΐου του 2021 τα καταστήματα ξεκίνησαν να λειτουργούν και πάλι, με περιορισμό στον αριθμό των επιτρεπόμενων πελατών εντός των καταστημάτων. Oι πωλήσεις κατά τον Μάιο του 2021 σημείωσαν οριακή αύξηση κατά +0,39% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Κατά συνέπεια, οι πωλήσεις κατά το πεντάμηνο του 2021 να είναι αυξημένες +23% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό πεντάμηνο.

Βουλγαρία

Τα καταστήματα συνέχισαν να λειτουργούν με περιορισμό στον αριθμό των επιτρεπόμενων πελατών εντός των καταστημάτων. Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +3% περίπου τον Μάιο του 2021, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Κατά συνέπεια, οι πωλήσεις κατά το πεντάμηνο του 2021 να είναι αυξημένες +22% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό πεντάμηνο.

Ρουμανία

Τον Μάιο συνέχισαν να λειτουργούν όλα τα καταστήματα Jumbο στη χώρα, ενώ άρθηκαν οι περιορισμοί ως προς το ωράριο λειτουργίας τους. Οι πωλήσεις του δικτύου ήταν μειωμένες κατά -2% περίπου τον Μάιο του 2021, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Οι πωλήσεις κατά το πεντάμηνο του 2021 ήταν αυξημένες κατά +49% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό πεντάμηνο.

Η διοίκηση της εταιρείας θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους μετόχους αναφορικά με την πορεία του Ομίλου και κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου στις 15:00 από απόσταση, σε πραγματικό χρόνο, μέσω τηλεδιάσκεψης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v