Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαστικά Κρήτης: Επιστροφή κεφαλαίου 0,45 ευρώ στους μετόχους

Η επικείμενη τακτική γενική συνέλευση αναμένεται να εγκρίνει και τη διανομή 845 χιλ. ευρώ σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που συνέβαλαν ουσιαστικά στην επίτευξη των στόχων του ομίλου κατά το έτος 2020.

Πλαστικά Κρήτης: Επιστροφή κεφαλαίου 0,45 ευρώ στους μετόχους

Την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,45 ευρώ ανά μετοχή θα προτείνει η διοίκηση των Πλαστικών Κρήτης στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης, ποσό που (εφόσον εγκριθεί, όπως αναμένεται, από τη συνέλευση) θα καταβληθεί στις 5 Αυγούστου.

Η φετινή αφορολόγητη χρηματική διανομή του 0,45 ευρώ ανά μετοχή είναι σαφώς υψηλότερη από την αντίστοιχη περυσινή (μέρισμα 0,3652 ευρώ) και με βάση το κλείσιμο της μετοχής στις 11/6/2021 (16,8 ευρώ) αντιστοιχεί σε μια μερισματική απόδοση της τάξεως του 2,68%.

Να σημειωθεί ότι τα Πλαστικά Κρήτης μέσα από την επιστροφή κεφαλαίου του 0,45 ευρώ ανά μετοχή, θα μοιράσουν φέτος στους μετόχους μόλις το 27% των περυσινών κερδών του ομίλου (pay out ratio), ενώ το υπόλοιπο τμήμα των κερδών θα επανεπενδυθεί στην εισηγμένη, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Να σημειωθεί ότι τα Πλαστικά Κρήτης έκλεισαν την οικονομική χρήση του 2020 με καθαρά κέρδη ύψους 46,27 εκατ. ευρώ και με θετικό καθαρό ταμείο 65,9 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η επικείμενη τακτική γενική συνέλευση αναμένεται να εγκρίνει και τη διανομή 845 χιλ. ευρώ σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που συνέβαλαν ουσιαστικά στην επίτευξη των στόχων του ομίλου κατά το έτος 2020.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v