Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σ. Κόκκαλης: Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η θυγατρική της Intralot στις ΗΠΑ

Για «καλή» συμφωνία, που δίνει τη δυνατότητα στους ομολογιούχους να συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Intralot έως 49%, έκανε λόγο ο πρόεδρος της εταιρείας. Σημαντική βελτίωση των οικονομικών μεγεθών το 2021.

Σ. Κόκκαλης: Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η θυγατρική της Intralot στις ΗΠΑ

Η θυγατρική της Ιντραλότ στην Αμερική, από την οποία και προέρχεται το 36,4% των ετήσιων εσόδων και το 51% της λειτουργικής κερδοφορίας του ομίλου, θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Αυτό επιβεβαίωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Intralot Σωκράτης Κόκκαλης, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της εταιρείας, τονίζοντας παράλληλα ότι η συμφωνία με τους ομολογιούχους ήταν η καλύτερη δυνατή για να «ικανοποιήσουμε τους μετόχους αλλά και τους ομολογιούχους».

Εξήρε τη θυγατρική της Intralοt στην Αμερική, τονίζοντας ότι παρουσιάζει εξαιρετικές αποδόσεις μέσα στο 2021, με αύξηση 81% το πρώτο τρίμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

«Η συμφωνία του Ιανουαρίου απαιτούσε συγκεκριμένη συμμετοχή, η οποία ωστόσο δεν επετεύχθη. Για να μην πάμε σε προσφυγή, επιλέχτηκε μια ενδιάμεση συμφωνία αναχρηματοδότησης. Οι ομολογιούχοι δίνουν νέο δάνειο ύψους 147 εκατ. ευρώ ενώ θα εκδώσουν και νέα ομόλογα μέχρι το υπόλοιπο ποσό των 250 εκατ. ευρώ.

Οι ομολογιούχοι θα έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας μέχρι ποσοστό 19%. Μάλιστα το ποσοστό αυτό μπορεί να αυξηθεί μέχρι και το 49%», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκαλης.

Αναφερόμενος στο 2020 μίλησε για μια δύσκολη χρονιά, με πολλές αντίξοες συνθήκες σε επενδύσεις σε ξένες αγορές (Τουρκία - Βουλγαρία), ωστόσο δήλωσε σίγουρος ότι η εταιρεία του θα συνεχίσει να αξιοποιεί όσα έχει χτίσει όλα αυτά τα χρόνια στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών.

Το ομόλογο του 2021, ύψους 250 εκατ. ευρώ

Περίπου 60% των κατόχων της ομολογιακής έκδοσης των 250 εκατ. ευρώ θα πληρωθούν στο ακέραιο. Για να συμβεί αυτό, η θυγατρική της Ιντραλότ στο Λουξεμβούργο θα λάβει χρηματοδότηση ύψους 147,6 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση αυτή θα παρασχεθεί από το «γκρουπ» του 75% των ομολογιούχων που είχαν εξαρχής αποδεχτεί τη συμφωνία αναδιάρθρωσης του χρέους.

Μετά την αποπληρωμή του 60% της ομολογιακής έκδοσης, θα απομείνει το 40%, που αντιστοιχεί σε ονομαστική αξία περίπου 100 εκατ. ευρώ. Αυτό το υπολειπόμενο ποσό μαζί με τη χρηματοδοτική ενίσχυση προς τη θυγατρική του Λουξεμβούργου (100+ 146,7 εκατ. ευρώ) θα συνθέσει ένα νέο ομόλογο. Το οποίο θα είναι 5ετές, θα εκδοθεί σε δολάρια, ενώ αυτή τη φορά οι ομολογίες θα είναι εξασφαλισμένες από την αμερικανική θυγατρική της Ιντραλότ, η οποία και θα αναλάβει το νέο χρέος. Με τις κινήσεις αυτές η Ιντραλότ απομειώνει χρέος 41,7 εκατ. ευρώ.

Οι υπόλοιποι κάτοχοι του δεύτερου και μεγαλύτερου ομολόγου έχουν επίσης τη δυνατότητα να αποδεχθούν κάτι αντίστοιχο σε εθελοντική βάση. Λαμβάνοντας μετοχικό ποσοστό στη θυγατρική, που μπορεί να φτάσει εν συνόλω μέχρι το 49%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v