Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Είσοδος Βογιατζόγλου Systems στις «αυτόματες αποθήκες»

Σαφής άνοδος στις οικονομικές επιδόσεις του πρώτου φετινού εξαμήνου, πιθανές οι επιπτώσεις από τα προβλήματα στο μέτωπο της εφοδιαστικής αλυσίδας. Λύσεις αυτόματων αποθηκών «με το κλειδί στο χέρι» προσφέρει η εταιρεία.

Είσοδος Βογιατζόγλου Systems στις «αυτόματες αποθήκες»

Μετά από ένα πολύ δύσκολο -λόγω της πανδημίας- 2020, η φετινή χρονιά ξεκίνησε με καλύτερες προοπτικές, το πρώτο εξάμηνο θα κλείσει με σαφώς αυξημένα μεγέθη σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και οι μέχρι τώρα ενδείξεις μιλούν για μια ανοδική οικονομική χρήση.

Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Βογιατζόγλου Systems Νίκος Βογιατζόγλου στα πλαίσια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης, επιφυλασσόμενος ωστόσο των όποιων παρενεργειών προέλθουν από τα προβλήματα στο μέτωπο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, η φετινή χρονιά εξελίσσεται μέχρι σήμερα ανοδικά τόσο για τη μητρική εταιρεία, όσο και για τη θυγατρική Organizer (επικεντρώνεται στις μικρές εταιρείες του λιανικού εμπορίου), ενώ σημεία ανάκαμψης επιδεικνύει και η θυγατρική Beta Woods μετά την άρση του lock down και την άμβλυνση των σκληρών περιοριστικών μέτρων.

Στη Ρουμανία (η διοίκηση της εισηγμένης είναι ικανοποιημένη από την κερδοφορία της τοπικής θυγατρικής και από τις προοπτικές της) οι φετινές συγκρίσιμες αποδόσεις κινούνται ανοδικά, πλην όμως ο περυσινός κύκλος εργασιών ενδέχεται να μην πιαστεί το 2021 καθώς πέρυσι είχε υλοποιηθεί μια πολύ σημαντικού ύψους σύμβαση.

«Με βάση τη μέχρι τώρα πορεία και τις ενδείξεις που έχουμε, αναμένουμε φέτος καλύτερη χρονιά σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο ίσως τα πράγματα δυσκολέψουν στο δεύτερο εξάμηνο λόγω των προβλημάτων που έχουν εμφανιστεί στο μέτωπο της εφοδιαστικής αλυσίδας», σημείωσε ο κ. Βογιατζόγλου, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών και των ναύλων, στις ελλείψεις πρώτων υλών και στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έλευση των παραγγελιών από τους προμηθευτές.

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, η διοίκηση της Βογιατζόγλου Systems επιχειρεί να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις επιπτώσεις, έτσι ώστε να επηρεάζεται λιγότερο το μικτό της περιθώριο κέρδους και να εξυπηρετεί έγκαιρα τους πελάτες της. Επίσης, ορισμένοι πελάτες της εταιρείας -λόγω της συγκυρίας- αποφασίσουν να μεταθέσουν χρονικά τις παραγγελίες τους.

Είσοδος στις «αυτόματες αποθήκες»

Η έλευση της πανδημίας ανέδειξε ακόμη περισσότερο το ρόλο των αποθηκευτικών κέντρων (logistics) και επιπλέον το πόσο μεγάλη σημασία έχουν αυτά στην ανταγωνιστικότητα μιας επιχείρησης.

Έτσι, η Βογιατζόγλου Systems έχει οργανώσει ειδικό-εξειδικευμένο τμήμα έτσι ώστε να προσφέρει «λύσεις αυτοματοποιημένων αποθηκών» στους πελάτες της. Ειδικότερα, η εισηγμένη μέσα από την ανάλυση των αναγκών κάθε πελάτη, λειτουργεί ως σύμβουλος και προσφέρει ολοκληρωμένη λύση σ’ αυτόν, η οποία δεν περιορίζεται στις επιλογές ενός brand, αλλά ενός διευρυμένου χαρτοφυλακίου προμηθευτών.

Μέσα από αυτόματες αποθήκες, οι εταιρείες όχι μόνο περιορίζουν το λειτουργικό τους κόστος, αλλά επιπλέον μπορούν να αυξήσουν την αποθηκευτική τους ικανότητα ανά τετραγωνικό μέτρο, επηρεάζοντας έτσι θετικά την ανταγωνιστικότητά τους.

«Πιστεύουμε ότι τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης θα επηρεάσουν θετικά την απόφαση πολλών εταιρειών να προχωρήσουν σε ψηφιοποίηση των εργασιών τους και οι έξυπνες αποθήκες εντάσσονται σε τέτοιου είδους επενδύσεις» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v