Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί επενδύει στη ρουμανική αγορά η Aegean

Στην υποσχόμενη αγορά για την Ελλάδα τοποθετείται η ελληνική αεροπορική εταιρεία. Περιορισμένου κόστους η επένδυση.

Γιατί επενδύει στη ρουμανική αγορά η Aegean

Πιστή στο αναπτυξιακό της πλάνο, η Aegean προχώρησε σε ενίσχυση της συμμετοχής της στη ρουμανική αεροπορική Animawings, μέλος του ταξιδιωτικού ομίλου Memento (Cristian Tour), κίνηση η οποία αποτελεί τη μετεξέλιξη 12ετούς συνεργασίας των δύο εταιρειών και θα τονώσει σημαντικά την εισερχόμενη κίνηση από τη Ρουμανία προς την Ελλάδα στη μετά Covid-19 εποχή.

Στόχος της Aegean με αυτή την επένδυση, η οποία δεν ξεπερνά το 1,3 εκατ. ευρώ συνολικά (οι 450 χιλ. είχαν καταβληθεί από το 2020), είναι η περαιτέρω διεύρυνση της παρουσίας της στη ρουμανική αγορά, με δεδομένο ότι αποτελεί μία ανερχόμενη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό, με πολλά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης, ειδικά για τα ελληνικά νησιά αλλά και τη Βόρεια Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια η ελληνική αεροπορική εταιρεία έχει επενδύσει σταθερά στην αγορά της Ρουμανίας, αυξάνοντας το πτητικό της έργο στα Βαλκάνια. Ενδεικτικά σήμερα πραγματοποιεί περίπου δέκα τακτικές πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Αθήνας και Βουκουρεστίου, ενώ για το πρώτο τρίμηνο του 2022 έχει προγραμματίσει ήδη περίπου 15% αύξηση των διαθέσιμων θέσεων σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2019.

Μόνο μέσω των ναυλωμένων πτήσεων που εκτελεί για λογαριασμό του Christian Tour, η Αegean μετέφερε φέτος το καλοκαίρι σημαντικό αριθμό ταξιδιωτών τους καλοκαιρινούς μήνες από 3 μεγάλες πόλεις της Ρουμανίας προς δημοφιλείς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, όπως το Ηράκλειο, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Μύκονος και η Σαντορίνη. Ενδεικτικό της δυναμικής της ρουμανικής αγοράς ότι το 2019 ο αριθμός των τουριστών από τη χώρα της Βαλκανικής χερσονήσου προσέγγισε το 1,4 εκατομμύριο, ενώ και τη φετινή σεζόν οι Ρουμάνοι ταξιδιώτες έδωσαν δυναμικό παρών στη χώρα μας.

Η συνεργασία αυτή, όπως και όλες οι αντίστοιχες εδραιωμένες συνεργασίες της Αegean, ισχυροποιεί τη θέση της και της επιτρέπει να αντεπεξέλθει στον ισχυρό ανταγωνισμό που εντάθηκε ιδιαίτερα τη φετινή σεζόν.

Υπενθυμίζεται ότι η Αegean συνεργάζεται περισσότερα από 12 χρόνια με τον Cristian Tour. Ο συγκεκριμένος tour operator είναι σταθερός πελάτης της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας σε ναυλωμένες πτήσεις από τη Ρουμανία προς την Ελλάδα, κάτι που περιορίζει και το ρίσκο της επένδυσης για την Αegean. Το πρώτο βήμα συμμετοχής της Αegean στην Animawings πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2020, όταν η ελληνική εταιρεία απέκτησε μειοψηφική συμμετοχή 25% στην αεροπορική που ίδρυσε ο όμιλος Memento (Christian Tour).

Εύα Δ. Οικονομάκη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v