Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Τρίτη 24ωρη απεργία για τη μείωση ποσοστού του Δημοσίου

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων οργανώνει απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα κατά την οποία θα συνεδριάσει η γενική συνέλευση των μετόχων προκειμένου να εγκρίνει την αύξηση κεφαλαίου και την πώληση του 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ.

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Τρίτη 24ωρη απεργία για τη μείωση ποσοστού του Δημοσίου

Την αντίθεσή της στην απώλεια του ελέγχου της πλειοψηφίας των μετοχών της ΔΕΗ (51%) από το Δημόσιο με την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εξέφρασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η ΓΕΝΟΠ.

Η Ομοσπονδία έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την προσεχή Τρίτη, ημέρα κατά την οποία θα συνεδριάσει η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας προκειμένου να εγκρίνει την αύξηση κεφαλαίου και την πώληση του 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης, ανέφερε ότι η αύξηση κεφαλαίου μπορεί να είναι επωφελής για την επιχείρηση αλλά θα είναι καταστροφική για το Δημόσιο και τους καταναλωτές. Για τους εργαζόμενους η υποχώρηση του ποσοστού του Δημοσίου κάτω από το 51% σημαίνει κατά την ΓΕΝΟΠ επαναφορά στο προηγούμενο μισθολογικό καθεστώς, δηλαδή μεταξύ άλλων επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Ωστόσο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ τόνισε πως η θετική εξέλιξη στην αρχή δεν αναιρεί το γεγονός ότι στην συνέχεια θα υπάρχει απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, ιδίως σε 2 χρόνια όταν λήξει η ισχύς της τρέχουσας Συλλογιλης Συμβασης Εργασίας. Και προανήγγειλε ότι θα καταρτιστεί νέο μισθολόγιο που θα περιλαμβάνει τόσο τους παλαιούς όσο και τους νέους εργαζόμενους που προσλαμβάνονται στο εξής.

«Μόνο με την ΔΕΗ υπό δήμοσιο έλεγχο μπορεί κανείς να ασκεί κοινωνική πολιτική και να δημιουργήσει συνθήκες να σταματήσει την φρενίτιδα των αυξήσεων και στους εναλλακτικούς παρόχους.

Η κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει την θέση της, ώστε το υπερταμείο και το ΤΑΙΠΕΔ να συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου», ανέφερε ο κ. Αδαμίδης.

Υπέρ των θέσεων της ΓΕΝΟΠ για διατήρηση του δημόσιου ελέγχου στη ΔΕΗ τάχθηκαν στη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v