Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Σφιχτό χρονοδιάγραμμα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανάψει το «πράσινο φως» στο ενημερωτικό δελτίο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, για να ακολουθήσουν τα roadshows στους θεσμικούς. Το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών και πότε αναμένονται στο ταμπλό οι νέες μετοχές.

ΔΕΗ: Σφιχτό χρονοδιάγραμμα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Σε λιγότερο από ένα μήνα προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, που θα οδηγήσει στον μετασχηματισμό της μεγαλύτερης ενεργειακής εταιρείας της χώρας.

Μετά την έγκριση της αύξησης από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, προχθές, Τρίτη, η διοίκηση της ΔEΗ έχει αποστείλει το Ενημερωτικό Δελτίο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το οποίο εκτιμάται ότι θα εγκριθεί εντός των επόμενων δέκα ημερών.

Με την έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου θα ξεκινήσει το επίσημο roadshow της διοίκησης της ΔEΗ, που θα γίνει κυρίως σε θεσμικούς και άλλους επενδυτές του εξωτερικού, μέσω διαδικτύου. Δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη η ημερομηνία για το άνοιγμα του Βιβλίου Προσφορών, ωστόσο, τοποθετείται στις αρχές Νοεμβρίου, οπότε τότε θα γίνει γνωστή και η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών.

Σε κάθε περίπτωση, ο σχεδιασμός είναι οι νέες μετοχές να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 10 Νοεμβρίου ή το αργότερο έως τις 15 του ίδιου μηνός.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔEΗ Γιώργος Στάσσης, στη γενική συνέλευση, στόχος της διοίκησης είναι να προσελκυσθεί πλειάδα ισχυρών επενδυτών, που θα επιτρέψουν στην Επιχείρηση την αυτόνομη πορεία της.

Τα νέα κεφάλαια που προσδοκά να αντλήσει η ΔEΗ προορίζονται για τη χρηματοδότηση του Στρατηγικού Σχεδίου της, με αύξηση των επενδύσεών της σε 5,3 δισ. ευρώ στα επόμενα τρία χρόνια και σε 8,4 δισ. ευρώ μέχρι το 2026. Στόχος είναι τα 7,2 GW ΑΠΕ, συμπεριλαμβανομένων και υδροηλεκτρικών, μέχρι το 2024 και τα 9,1 GW μέχρι το 2026.

Η ανάπτυξη αυτή εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει EBITDA 1,7 δισ. ευρώ το 2026. Επίσης, η ΔEΗ θα διερευνήσει την επέκτασή της σε νέες δραστηριότητες στο εσωτερικό, όπως είναι η ηλεκτροκίνηση και οι τηλεπικοινωνίες, καθώς και την έξοδό της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και θα ενισχύσει τη λειτουργική ευελιξία της μέσω μιας αποδοτικότερης και βιώσιμης κεφαλαιακής δομής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v