Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση εργασίας από τους πράκτορες ΟΠΑΠ για τον αποκλεισμό πελατών

Οι πράκτορες διαμαρτύρονται έντονα για τον αποκλεισμό των πελατών των καταστημάτων τους που διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ (rapid ή PCR).

Στάση εργασίας από τους πράκτορες ΟΠΑΠ για τον αποκλεισμό πελατών

Σε προειδοποιητική στάση εργασίας, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου (έως και τις 3 μ.μ.), διαμαρτυρία στο Υπουργείο Οικονομικών και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, την ίδια μέρα, προχωρούν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ, ενάντια στα νέα μέτρα που ισχύουν από Δευτέρα για τα καταστήματά τους.

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων OΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ), οι πράκτορες διαμαρτύρονται έντονα για τον αποκλεισμό των πελατών των καταστημάτων τους που διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ (rapid ή PCR), τονίζοντας ότι αντίστοιχη απαγόρευση δεν ισχύει για τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα της αγοράς.

Σε ανοιχτή επιστολή της, η ΠΟΕΠΠΠ τονίζει ότι ο κλάδος των πρακτορείων είναι ίσως ο πλέον πληττόμενος από την πανδημία και έχει λάβει ελάχιστη στήριξη από την Πολιτεία, παρά την υποδειγματική συμμόρφωση του με τα υγειονομικά μέτρα.

Όπως αναφέρεται, «Το περασμένο Σάββατο διαπιστώσαμε με έκπληξη, ότι στο ΦΕΚ με τα νέα μέτρα εναντίον του κορωνοΐου, απαγορεύτηκε η είσοδος όσων διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ στα καταστήματα μας. Η εξέλιξη αυτή ήταν ιδιαίτερα αιφνιδιαστική, καθώς δεν είχε προηγηθεί καμία σχετική αναφορά, διαβούλευση ή προειδοποίηση... Ακόμα μεγαλύτερη όμως ήταν η έκπληξη μας όταν διαπιστώσαμε ότι όσοι διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ μπορούν να εισέρχονται κανονικά (έστω και με έλεγχο των σχετικών πιστοποιητικών) σε όλο το υπόλοιπο λιανεμπόριο...

Αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν να ισχύει αυτό για όλα τα εμπορικά καταστήματα, αλλά όχι για το δίκτυο των καταστημάτων μας, που με μηδενική φοροδιαφυγή, συνιστούμε το μεγαλύτερο και πλέον οργανωμένο εμπορικό δίκτυο σε όλη την Ελλάδα!»

Στην ίδια επιστολή, η ΠΟΕΠΠΠ ζητά να επιτραπεί η είσοδος στα πρακτορεία σε όσους διαθέτουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ και συγκεκριμένα μέτρα για την καλύτερη λειτουργία και τη στήριξη των καταστημάτων τους, ώστε να αποφευχθεί η οικονομική καταστροφή περίπου 4.000 πρακτόρων και 20.000 εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα.

Η ανακοίνωση ΟΠΑΠ

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ, «Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας, σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Πρακτόρων ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ) έχει εξαγγείλει στάση εργασίας, στις 24/11/2021 (09:00-15:00). Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο κλείσιμο ορισμένων καταστημάτων ΟΠΑΠ, για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η ομαλή λειτουργία του συνόλου του δικτύου των πρακτορείων μας θα αποκατασταθεί πλήρως, αμέσως μετά τη λήξη της κινητοποίησης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v