Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ταύρος» για το μέρισμα του 2022 η Motor Oil

Για «πολύ δυνατή επιστροφή» της εγχώριας ζήτησης καυσίμων κάνει λόγο η διοίκηση της εισηγμένης. Τρία αιολικά πάρκα στα «σκαριά». Τι είπε ο αναπληρωτής CEO Πέτρος Τζαννετάκης στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές.

«Ταύρος» για το μέρισμα του 2022 η Motor Oil

Πολύ καλό έτος αναμένεται από τη διοίκηση της Motor Oil να είναι το 2021, διασφαλίζοντας έτσι και αντίστοιχη μερισματική απόδοση. Ήδη διανεμήθηκε στους μετόχους της εταιρείας στις 15 Νοεμβρίου προμέρισμα 20 λεπτών ανά μετοχή, έναντι του μερίσματος για τη χρήση 2021.

«Είμαστε πιο αισιόδοξοι», είπε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής Οικονομικών της Motοr Oil Πέτρος Τζαννετάκης, μιλώντας χθες στους αναλυτές, στη διάρκεια του conference call για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου.

Ο ίδιος μίλησε για «πολύ δυνατή επιστροφή» της εγχώριας ζήτησης καυσίμων, με συνακόλουθα καλά αποτελέσματα για τις εταιρείες λιανικής του ομίλου. Η κερδοφορία του ομίλου χαρακτηρίστηκε «δυνατή» τον Οκτώβριο και «λίγο πιο αδύναμη» τον Νοέμβριο, εξαιτίας των υψηλών τιμών του αργού και των χαμηλότερων τιμών των προϊόντων. Η κατάσταση αυτή προσδοκάται να ομαλοποιηθεί τον Δεκέμβριο. «Στο τέλος της ημέρας τα μεγέθη θα είναι καλά», είπε ο κ. Τζαννετάκης.

Εντός του 2023 θα τεθεί σε λειτουργία το νέο συγκρότημα κατεργασίας νάφθας, ενώ στον τομέα των ΑΠΕ σε αυτή τη φάση ολοκληρώνεται η κατασκευή τριών αιολικών πάρκων, συνολικής δυναμικότητας 84 MW, με τα οποία ο όμιλος της Motοr Oil θα διαθέτει συνολικά εν λειτουργία τον επόμενο χρόνο 364 MW από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Παράλληλα, διαθέτει pipeline έργων ΑΠΕ 650 MW, τα οποία αξιολογούνται, ώστε να επιλεγούν τα πιο υποσχόμενα. Προς το παρόν, όπως είπε ο κ. Τζαννετάκης, δεν υπάρχουν επενδυτικές αποφάσεις στον τομέα αυτό.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην εταιρεία NRG, που δραστηριοποιείται στην προμήθεια ενέργειας, επισήμανε ότι, σε αντίθεση με την Κόρινθος Power «που δίνει περισσότερα κέρδη», παρουσιάζει μικρότερες επιδόσεις, εξαιτίας των υψηλών χονδρεμπορικών τιμών ηλεκτρισμού. Ωστόσο, από το καλοκαίρι άρχισε να ομαλοποιείται ο χρόνος μεταξύ των αυξήσεων των τιμών και της μετακύλισης στους καταναλωτές, κάτι το οποίο αναμένεται να φθάσει σε ισορροπία μέχρι τέλη του έτους.

«Αυτό μας δίνει τη σιγουριά ότι το δ’ τρίμηνο θα είναι λίγο καλύτερο για την εταιρεία», είπε ο κ. Τζαννετάκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v