Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Με 50% στην κοινοπραξία με την EVO Payments

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε ο CEO της Εθνικής τη συμμαχία με την αμερικανική εταιρεία. Νέα εθελούσια έξοδος και έκδοση ομολόγων το 2022. Τι είπε για την πανδημία, την ενεργειακή κρίση, το Frontier II και την Εθνική Ασφαλιστική.

ΕΤΕ: Με 50% στην κοινοπραξία με την EVO Payments

Το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί η συμφωνία της Εθνικής Τράπεζας με την αμερικανική EVO Payments για την πώληση του συστήματος εκκαθάρισης συναλλαγών (POS) ενώ η τιτλοποίηση Frontier II που εν τέλει θα περιέχει μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 1 δισ. ευρώ – έναντι 1,5 δισ. ευρώ που προβλέπονταν αρχικά – θα ολοκληρωθεί εντός του πρώτου 6μηνου του 2022, όπως τόνισε η διοίκηση της Eθνικής Τράπεζας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα του εννεαμήνου.

«Η αξία της συμφωνίας με την EVO Payments είναι περισσότερο σημαντική ως προς την συμμαχία και λιγότερο για τα κεφάλαια. Η Εθνική Τράπεζα θα ελέγχει το 50% της κοινής εταιρείας που θα συσταθεί και αυτό θα αποφέρει οφέλη και έσοδα σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους και πιο έμπειρους παίχτες σε αυτό τον τομέα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Παύλος Μυλωνάς (φωτό).

Όσον αφορά την ολοκλήρωση της συναλλαγής με το CVC για την Εθνική Ασφαλιστική ανέφερε ότι θα ολοκληρωθεί το 2022 ενώ η τράπεζα θα καταγράψει το επόμενο έτος ισχυρότερη κερδοφορία.

Tier I, Tier II

«Η Εθνική Τράπεζα θα προχωρήσει σε εκδόσεις ομολόγων εντός του 2022», ανέφερε ο κ. Μυλωνάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση αν η τράπεζα θα προχωρήσει στην έκδοση ομολόγων Tier I, Tier II.

Παράλληλα, ο CEO της ΕΤΕ σημείωσε ότι το 2022 θα υπάρξει και νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για εργαζόμενους της τράπεζας. 

Χορηγήσεις

«Είμαστε έτοιμοι και διαθέτουμε όλα τα εργαλεία για να χρηματοδοτήσουμε τις επιχειρήσεις αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους», ανέφερε ο CEO της τράπεζας και επανέλαβε ότι στόχος είναι η Εθνική να αποτελεί την τράπεζα πρώτης επιλογής για τους πελάτες.

Στο μέτωπο των μη εξυπηρετούμενων δανείων η τράπεζα έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο, τα εναπομείναντα NPEs ανέρχονται σε 3,7 δισ. ευρώ ενώ σημαντικά βήματα γίνονται στην οργανική αντιμετώπιση των εν λόγω δανείων. «Ήδη 1,2 δισ. ευρώ δάνεια βρίσκονται στο στάδιο θεραπείας και τα μηνύματα από την συνεπή συμπεριφορά των δανειοληπτών είναι ενθαρρυντικά», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ.

Πανδημία, ενεργειακή κρίση

Ο CEO της Εθνικής ανέφερε ότι το σημαντικότερο όπλο έναντι της έξαρσης της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός και χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες αυξάνεται σημαντικά το ποσοστό των εμβολιασμών.

Για τον πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση τόνισε ότι το 1 δισ. ευρώ μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση έναντι της ακρίβειας είναι ένα σημαντικό βήμα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v