Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Λειτουργική κερδοφορία πάνω από 100 εκατ. ευρώ το 2021

Με αναθεώρηση επί τα βελτίω για τη λειτουργική κερδοφορία της το 2021 αλλά και σχεδιάζοντας όλες τις δυνατότητες αξιοποίησης για το 2022, η διοίκηση της Intralot φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξη στην τηλεδιάσκεψη προς τους αναλυτές.

Intralot: Λειτουργική κερδοφορία πάνω από 100 εκατ. ευρώ το 2021

Μια αναθεώρηση προς τα πάνω για τη λειτουργική κερδοφορία σε επίπεδο EBΙTDA έκανε η διοίκηση της Intralot, προσδιορίζοντάς την σε λίγο πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Με βασικό… στήριγμα την αμερικανική θυγατρική Intralοt Inc,  το 2022 αναμένονται σημαντικές εξελίξεις, όπως η εισαγωγή της στο Nasdaq.

Η σχετική ανακοίνωση είχε γίνει τον Ιούνιο από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Intralοt Σωκράτη Κόκκαλη και πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει ξεκινήσει η σχετική διαδικασία, η οποία και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη χρονιά. Η αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας είναι μία θετική κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο αναπληρωτής CEO της Intralοt Χρυσόστομος Σφάτος, μιλώντας για το 2022, άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα λέγοντας με νόημα «εξετάζουμε όλες τις δυνατότητες αξιοποίησης».

Οι αγορές που έχουν ενδιαφέρον

Πιθανότατα τον Μάρτιο του 2022 η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας αναμένει και αποτελέσματα για τον τέταρτο διαγωνισμό που αφορά  τη λοταρία της Βρετανίας, καθώς η τωρινή άδεια λήγει το 2023. Στον σχετικό διαγωνισμό η Intralοt συμμετέχει ως τεχνολογικός πάροχος. Αν τελικά επιλεγεί ως ανάδοχος της λοταρίας, η διοικητική ομάδα αναφέρει ότι το συμβόλαιο που θα υπογραφεί θα αλλάξει και τα δεδομένα για την Intralοt.

Όπως ανέφερε ο κ. Σφάτος, η τέταρτη άδεια της βρετανικής λοταρίας είναι ένα μεγάλο ζήτημα που θα απασχολήσει την εταιρεία τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα η διοίκηση της Intralοt δίνει προτεραιότητα  στις ανεπτυγμένες αγορές των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ωκεανίας, από τις οποίες πλέον προέρχεται το 80% των εσόδων και το 85% του EBITDA. Νέα συμβόλαια και συνεργασίες αναμένονται, όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, στη Β. Αμερική (ΗΠΑ και Καναδά), όπου ανοίγονται ευκαιρίες για το αθλητικό στοίχημα.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις των περιορισμών λόγω της πανδημίας, ο κ. Σφάτος τόνισε: «Δεν είμαστε σε συναγερμό, επειδή μέχρι τώρα οι ισχυρές επιπτώσεις ήταν από την Αυστραλία. Ειδικά μάλιστα για τις ΗΠΑ, η απόδοση δεν εξαρτάται από το lockdown. Οι ΗΠΑ δουλεύουν σε τελείως διαφορετική φάση. Δεν αναμένουμε ισχυρές επιπτώσεις από Covid».

Ιδιαίτερη σημασία αναμένεται να δοθεί τον επόμενο χρόνο και στην αναχρηματοδότηση του δανεισμού της εταιρείας. Μετά τη διπλή συμφωνία που έκλεισε τον περασμένο Αύγουστο και η οποία μείωσε κατά 163 εκατ. ευρώ τα χρέη της Intralοt, η διοίκηση της εταιρείας θα επικεντρωθεί στις ομολογίες του ομίλου που λήγουν τον Σεπτέμβριο του 2024 και τις ομολογίες της αμερικανικής θυγατρικής που λήγουν τον Σεπτέμβριο του 2025. Η διοίκηση της Intralοt φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξη πως θα μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει τον δανεισμό της με καλύτερους όρους.

Ο καθαρός δανεισμός του ομίλου ανήλθε στα 501,2 εκατ. ευρώ στο τέλος του εννεαμήνου του 2021, μειωμένος κατά 149,9 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το δωδεκάμηνο του 2020. O δείκτης Net Debt/ LTM EBITDA διαμορφώθηκε στο 4,9x έναντι 6,9x στο εξάμηνο του 2021. Ο Συνολικός Δανεισμός παρουσιάζεται μειωμένος κατά 137,9 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούνιο του 2021 και κατά 159,6 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2020

Αποτελέσματα εννεαμήνου

Κατά το εννεάμηνο του 2021, τα έσοδα του oμίλου διαμορφώθηκαν στα €302,8 εκατ. (+24,4% σε ετήσια βάση, ενώ τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα €82,6 εκατ. (+82,5% σε ετήσια βάση).

Kατά τους Δώδεκα Τελευταίους Μήνες (LTM), τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα €103,2 εκατ., σημειώνοντας μια αύξηση της τάξεως του 56,7% σε σύγκριση με το δωδεκάμηνο του 2020 από συνεχιζόμενες δραστηριότητες.

Το ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη/Ζημίες μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκε στα €44,5 εκατ. κέρδη, σε σύγκριση με ζημίες €60,4 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, επηρεασμένο από το one-off κέρδος της συναλλαγής αναδιάρθρωσης του ισολογισμού ύψους €88,5 εκατ. (κέρδος €43,0 εκατ. από την ανταλλαγή του 34,27% του μετοχικού κεφαλαίου της Intralοt US Securities B.V., έμμεσα μητρική της Intralοt Inc., με τους ομολογιούχους των SUNs λήξης 2024 που έλεγχαν €118,2 εκατ. της ονομαστικής τους αξίας και κέρδος €45,5 εκατ. από την αναχρηματοδότηση των ομολογιών λήξης 2021).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v