Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπόσχεση Jumbo για αύξηση μισθών και... πάγωμα τιμών

Απάντηση στον σάλο για τα εργασιακά της εταιρείας. Διατηρεί δέσμευση να μην αυξήσει τιμές παρά τα κόστη, αλλά και την κρίση στο λιμάνι.

Υπόσχεση Jumbo για αύξηση μισθών και... πάγωμα τιμών

Για σταθερές τιμές στα προϊόντα του και αυξήσεις μισθών πάνω από το βασικό δεσμεύεται ο επικεφαλής του ομίλου Jumbo Απόστολος Βακάκης. Ειδικότερα, σε συνέχεια του σάλου που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του εσωτερικού κανονισμού εργασίας της εταιρείας από τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, διπλασιάζει την αύξηση στον κατώτατο μισθό.

Η εταιρεία ανακοίνωσε με μήνυμά της στους εργαζόμενους ότι θα πριμοδοτήσει τους μισθούς με 2% επιπλέον της αύξησης 2% στον εθνικό κατώτατο μισθό. Ακόμη κι αν η κυβέρνηση αποφασίσει εντός του 2022 νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, η διοίκηση της Jumbο δεσμεύεται να αναπροσαρμόσει τον κατώτατο μισθό, ώστε να συνεχίσει να είναι κατά 2% υψηλότερος από τον εθνικό κατώτατο μισθό.

«Σε περίπτωση που εντός του έτους 2022 ο νομοθετημένος κατώτατος μισθός αυξηθεί (για δεύτερη φορά) σε ποσοστό συνολικά άνω του 4%, η Jumbο θα καταβάλει, ως έκτακτη παροχή, και τη διαφορά της αύξησης αυτής στους εργαζομένους της αναδρομικά από 1.1.2022», αναφέρει σε εσωτερικό της σημείωμα προς το προσωπικό η διοίκηση της εταιρείας, μαζί με τα Χρόνια Πολλά για τις γιορτές που έρχονται ενώ σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση τόνιζε ότι δεν υπάρχουν παράνομοι όροι στον κανονισμό εργασίας.

Εν τω μεταξύ, σε μια περίοδο που στην αγορά σαρρώνουν οι ανατιμήσεις, η εταιρεία διατηρεί τη δέσμευσή της να μην αυξήσει τιμές στα προϊόντα της, παρά το πρόσθετο κόστος που συνεπάγεται η αναταραχή στις μεταφορές και στην εφοδιαστική αλυσίδα. Μάλιστα το πρόβλημα εντάθηκε το τελευταίο διάστημα με τις απεργίες των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά. Δεκάδες πλοία και χιλιάδες containers εγκλωβίστηκαν, με συνέπεια καθυστερήσεις στις παραδόσεις αλλά και ακυρώσεις αποστολών, που συνδέονται με τις ελλείψεις πρώτων υλών και προϊόντων στην αγορά. Για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, πολλοί εισαγωγείς καλούνται να πληρώσουν έξτρα.

Η Jumbο, αξιοποιώντας το ισχυρό ταμείο που διαθέτει (460 εκατ. ευρώ), επωμίζεται πρόσθετο κόστος για να εξασφαλίσει επάρκεια προϊόντων και έτσι φέρεται να προσβλέπει σε αύξηση μεριδίων έναντι του ανταγωνισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v