Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενα βήμα πιο κοντά η εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Αποστέλλεται άμεσα προς τους πιστωτές το σχέδιο εξυγίανσης της Onex. Τι προβλέπει η πρόταση που κατέθεσε η ιταλική Fincantieri χθες στο ΥΕΘΑ.

Ενα βήμα πιο κοντά η εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να αποσταλεί για υπογραφή προς τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας το σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας από την Onex, με στόχο να υποβληθεί στο αρμόδιο δικαστήριο για επικύρωση στο προσεχές διάστημα.

Στην ίδια κατεύθυνση, χθες η ιταλική Fincantieri κατέθεσε στο ΥΕΘΑ την πρότασή της, στο πλαίσιο της εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, βάσει της οποίας προβλέπονται η κατασκευή 3+1 κορβετών και η αναβάθμιση των φρεγατών ΜΕΚΟ. Σύμφωνα με την πρόταση, οι τρεις κορβέτες θα κατασκευαστούν στο Ναυπηγείο της Ελευσίνας, ενώ δεν έχει κλειδώσει ακόμη το μέρος στο οποίο θα αναβαθμιστούν οι ΜΕΚΟ. Ενδεχομένως το εν λόγω project να υλοποιηθεί στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας, σε εκείνα της Σύρου ή στη Σαλαμίνα.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, οι εργαζόμενοι (και συγκεκριμένα το 77%), μετά τη Γενική Συνέλευση, συμφώνησαν με το σχέδιο της εξυγίανσης των Ναυπηγείων, που προβλέπει την πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεών τους μετά και τη μεταβίβαση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων από την παλιά εταιρεία στον νέο ιδιοκτήτη, δηλαδή την Onex.

Μεταξύ άλλων, το σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων της Ελευσίνας προβλέπει την υλοποίηση επενδύσεων περί των 100 εκατ. ευρώ σε βάθος 10ετίας, καθώς και την ανάληψη χρεών 230 εκατ. ευρώ, που θα προκύψουν μετά το κούρεμα των συνολικών οφειλών, ύψους 420 εκατ. ευρώ, προς τρίτους. Μάλιστα, στο ίδιο πλαίσιο, αναμένεται να επανεκκινήσουν οι εμπορικές δραστηριότητες των Ναυπηγείων και να διοχετευτεί σε αυτά μέρος των αιτημάτων για κατασκευή νέων πλοίων που «απορρίπτονται» από τα Ναυπηγεία της Σύρου λόγω έλλειψης χώρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v