Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σήμερα οι υπογραφές για την εξαγορά της Viva από JP Morgan

Στην Αθήνα κλιμάκιο στελεχών της JP Morgan. Το 48% της εταιρίας αγοράζει η αμερικανική τράπεζα. Μένει με ποσοστό και στο τιμόνι του ομίλου Viva ο Χάρης Καρώνης.

Σήμερα οι υπογραφές για την εξαγορά της Viva από JP Morgan

Προγραμματισμένη για σήμερα είναι η υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την πώληση του 48% της Viva Wallet στην αμερικανική τράπεζα JP Morgan, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, οι οποίες πέρασαν από… χίλια μύρια κύματα.

Όπως αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα το Euro2day.gr, ο Χάρης Καρώνης, ιδρυτής και ισχυρός μέτοχος της Viva, επανήλθε στο τραπέζι των συζητήσεων με την JP Morgan, μετά από μια σειρά τακτικών κινήσεων, όπως η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για ΑΜΚ 150 εκατ. ευρώ, με τις οποίες φέρεται να αποσκοπούσε στην επίτευξη καλύτερων όρων για την ομάδα βασικών μετόχων.

Αν μετά από όλα αυτά έχει βρεθεί modus operandi μεταξύ αρχικώς των μετόχων της Viva και εν συνεχεία μεταξύ Χάρη Καρώνη και JP Morgan θα φανεί σήμερα, καθώς κλιμάκιο στελεχών της αμερικανικής τράπεζας βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες στην Αθήνα, προκειμένου να υπογραφεί η συμφωνία.

Πρόθεση της JP Morgan ήταν και παραμένει να διατηρηθεί το υφιστάμενο management team. Αντίστοιχο μοντέλο έχει ακολουθήσει η αμερικανική τράπεζα σε σειρά άλλων εξαγορών, που διενήργησε κατά την τελευταία διετία, σε εταιρείες τεχνολογίας.

Την αναμονή για ολοκλήρωση της συμφωνίας επέτεινε η προαναγγελία του Άλεξ Πατέλη, επικεφαλής του οικονομικού γραφείου πρωθυπουργού, ο οποίος ανέφερε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Αυτή την εβδομάδα δύο μεγάλες εξαγορές από αμερικανικές εταιρείες, ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και προπομπός επενδύσεων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v