Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τρεις καταλύτες του growth story της Entersoft

Η διοίκηση της Entersoft αισιοδοξεί για συνέχιση της αναπτυξιακής της πορείας και κατά τα επόμενα χρόνια. Το καθαρό ταμείο και οι σχεδιασμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Οι τρεις καταλύτες του growth story της Entersoft

Συνέχιση της αναπτυξιακής της πορείας και τα επόμενα χρόνια εκτιμά η διοίκηση της Entersoft, μετά τα εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες για το 2021.

Ειδικότερα, την περυσινή χρονιά η εισηγμένη εταιρεία αύξησε τον κύκλο εργασιών της κατά 45% (στα 24 εκατ. ευρώ, με κυριότερο μοχλό την ελληνική αγορά και μικρότερο ρυθμό ανάπτυξης στο εξωτερικό), το EBITDA κατά 53% (στα 8,9 εκατ. ευρώ) και τα προ φόρων κέρδη της κατά 51% (στα 6,5 εκατ. ευρώ).

Άλλα σημαντικά στοιχεία που συμπληρώνουν το ισχυρό σετ των αποτελεσμάτων είναι η ύπαρξη θετικού καθαρού ταμείου ύψους 8,1 εκατ. ευρώ παρά την υλοποίηση εξαγορών, το ποσοστό των επαναλαμβανόμενων εσόδων από προϋπάρχουσες εργασίες που διαμορφώθηκε στο 68% (παρά τις πολλές νέες δουλειές που κλείστηκαν πέρυσι) και φυσικά την πρόταση διανομής μερίσματος προς τους μετόχους αυξημένου κατά 50% σε σχέση με πέρυσι (από 0,06 σε 0,09 ευρώ).

Η διοίκηση της Entersoft αισιοδοξεί για συνέχιση της αναπτυξιακής της πορείας και κατά τα επόμενα χρόνια προσβλέποντας σε τρεις καταλύτες:

Πρώτον, στην οργανική ανάπτυξη σε μια σειρά από δραστηριότητες όπως:

  • Στην αγορά των ERP συστημάτων, που αναμένεται να διογκωθεί μετά και την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου.
  • Στην επέκταση της αγοράς των logistics (αύξηση ηλεκτρονικού εμπορίου, εξελίξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα).
  • Στην ευρύτερη αποδοχή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης μετά και την πρόσφατη θεσμοθέτηση φορολογικών κινήτρων.
  • Στα περιθώρια ανόδου που υπάρχουν από τη μέχρι τώρα χαμηλή διείσδυση των συστημάτων CRM (διαχείρισης πελατών), VMS (διαχείριση αποθηκών) και Enterprise Mobility.
  • Στην εκμετάλλευση των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ταμείου Ανάκαμψης που αφορούν τη μετάβαση στην ψηφιοποίηση και αναμένεται πως θα αρχίσουν να εισρέουν από το δεύτερο φετινό τρίμηνο.

Δεύτερον, στη δημιουργία νέων προϊόντων σε τομείς όπως τα συστήματα ανθρώπινων πόρων (HRM), μισθοδοσίας και B2B e-commerce.

Τρίτον, μέσα από εξαγορές άλλων εταιρειών τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ρουμανία.

Στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγεται ότι κατά τη διάρκεια των δύο περίπου ετών που η Entersoft έχει μεταταχθεί από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του ΧΑ, έχει διαφοροποιηθεί δραστικά η μετοχική διάρθρωση της εισηγμένης με το «έξυπνο χρήμα» να έχει διευρύνει κατά πολύ τη συμμετοχή του. Ειδικότερα, οι βασικοί μέτοχοι και η διοίκηση ελέγχουν σήμερα το 49% των μετοχών, οι ξένοι θεσμικοί το 24%, οι Έλληνες θεσμικοί το 11% και οι ιδιώτες επενδυτές (κυρίως Έλληνες) το υπόλοιπο 16%.

Κατά την τελευταία πενταετία, η τιμή της μετοχής της Entersoft έχει εκτιναχθεί από το 0,205 στα 5,20 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζονται τα μερίσματα που διανεμήθηκαν κατά τη συγκεκριμένη περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v