Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βακάκης: Επαναγορά ιδίων μετοχών Jumbo μέχρι 10% για στήριξη της μετοχής

Το 2022 μπορεί να είναι άλλη μια χαμένη χρονιά αλλά όχι για τους μετόχους, τόνισε ο CEO της Jumbo στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές. Δυσοίωνα μηνύματα και για το 2023. Τα πράγματα «θα χειροτερέψουν πριν βελτιωθούν».

Βακάκης: Επαναγορά ιδίων μετοχών Jumbo μέχρι 10% για στήριξη της μετοχής

Την αγορά ιδίων μετοχών από τη Jumbo ανακοίνωσε ο CEO της εισηγμένης, Απόστολος Βακάκης. Το 2022 μπορεί να είναι άλλη μια χαμένη χρονιά για τη Jumbο όχι όμως και για τους μετόχους της, τόνισε.

Μιλώντας στο πλαίσιο conference call για την ενημέρωση των αναλυτών μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 2021 αναφέρθηκε στην αγορά ιδίων μετοχών και στην σταθερή μερισματική πολιτική. Είπε ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν στο περιβάλλον πριν βελτιωθούν. Εκτίμησε δε ότι τα αποτελέσματα του 2021 είναι "θεαματικά" αλλά στο ερώτημα εάν θα επαναληφθούν το 2022 απάντησε "σίγουρα όχι".

Σημείωσε ότι σε κάθε τομέα δραστηριότητας του ομίλου αναμένονται αυξημένα κόστη, συμπεριλαμβανομένου του κόστους μεταφορικών, ενέργειας και απασχόλησης.

Επιπλέον η τάση δεν προβλέπεται να βελτιωθεί ούτε το 2023, που πιθανότατα θα είναι άλλη μια χαμένη χρονιά, όπως το 2020 και το 2021. Τόνισε πάντως ότι δεν πρόκειται για χαμένες χρονιές για τους μετόχους, σημειώνοντας ότι θα διατηρηθεί η μερισματική πολιτική του 2021 και για το 2022. Εξάλλου, οι μέτοχοι ήδη ενέκριναν την πρόταση για καταβολή έκτακτης χρηματικής διανομής για το 2022 μικτού ποσού 0,3850 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή 50% του συνολικού ποσού που διανεμήθηκε για το 2021.

Επιπλέον, για τη στήριξη της τιμής της μετοχής ο κ. Βακάκης ανακοίνωσε αγορά ιδίων μετοχών μέχρι 10% των μετοχών σε κυκλοφορία (buy back).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v