Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαστικά Κρήτης: Βλέπει μείωση λειτουργικών κερδών 7-15%

Πιέσεις στα λειτουργικά κέρδη λόγω εκτίναξης στα κόστη πρώτων υλών, ενέργειας και μεταφορών αναμένει η διοίκηση της εισηγμένης. Ποιες επενδύσεις «τρέχουν».

Πλαστικά Κρήτης: Βλέπει μείωση λειτουργικών κερδών 7-15%

«Λόγω της αύξησης του κόστους των πρώτων υλών, καθώς και του κόστους ενέργειας και μεταφορών, της μείωσης παραγωγής και πωλήσεων κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάϊο στα εργοστάσια της Σαγκάης λόγω του lock-down και της Ρωσίας λόγω του πολέμου, η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι θα υπάρξει μια μείωση των λειτουργικών κερδών του Ομίλου της τάξης του 7%-15% σε σχέση με το 2021. Η εκτίμηση αυτή βασίζεται στην προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει νέο lock-down στη Σαγκάη ή κάποιο άλλο απρόβλεπτο γεγονός».

Αυτά ανέφερε η διοίκηση των Πλαστικών Κρήτης στα πλαίσια της σημερινής ενημέρωσης των χρηματιστηριακών αναλυτών.

Ο εισηγμένος Όμιλος σημείωσε πέρυσι EBITDA 74,78 εκατ. ευρώ, καθαρά κέρδη 52,9 εκατ. ενώ στις 31/12/2021 διέθετε ίδια κεφάλαια 356,8 εκατ. και θετικό καθαρό ταμείο ύψους 57,6 εκατ. ευρώ.

Από το 2005 έως και το 2021 τα Πλαστικά Κρήτης έχουν καταφέρει να εκτινάξουν τις οικονομικές τους επιδόσεις, τετραπλασιάζοντας περίπου τον κύκλο εργασιών τους και υπερπενταπλασιάζοντας τόσο τα ίδια κεφάλαιά τους, όσο και την προ φόρων κερδοφορία τους.

Στο επενδυτικό πρόγραμμα της διετίας 2022-2023 περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

• Στον τομέα των αγροτικών φύλλων και γεωμεμβρανών νέο εργοστάσιο στην περιφέρεια Anhui της Κίνας, εγκατάσταση νέας τεχνολογίας στο εργοστάσιο της Σαγκάης και αύξηση capacity στη μονάδα της Γαλλίας, με παράλληλη εγκατάσταση νέας τεχνολογίας.

• Στον τομέα των masterbatches, εργοστάσιο στην περιφέρεια του Anhui στην Κίνα (σε εξέλιξη η εγκατάσταση του παραγωγικού εξοπλισμού).

Το 54% των ενεργειακών αναγκών του Ομίλου καλύπτεται ήδη από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v