Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μ. Λάτση και Elliot γίνονται Anchor Investors στην ΑΜΚ της Dimand

Οι δύο επενδυτές έχουν δεσμευτεί για να καλύψουν το 25% της έκδοσης στην οποία προχωρά η ΑΕΕΑΠ προκειμένου να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο. Η τελική κατανομή θα εξαρτηθεί από την πορεία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Μ. Λάτση και Elliot γίνονται Anchor Investors στην ΑΜΚ της Dimand

Με το Anchor investors το family office της οικογένειας Μαριάννα Λάτση LATSCO και το Οrasis fund συμφερόντων George Elliot πρόκειται να διενεργηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την είσοδο της Dimand στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr οι δύο παραπάνω επενδυτές έχουν δεσμευτεί για να καλύψουν το ¼ της έκδοσης. Η τελική κατανομή του ποσοστού τους εξαρτάται βεβαίως από την πορεία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και την πιθανή υπερκάλυψη.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έδωσε την έγκριση του περιεχομένου του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας για τη δημόσια προσφορά και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση του συνόλου των μετοχών της στο Χρηματιστήριο.

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, που συνήλθε στις 22 Μαρτίου, αποφάσισε η Dimand να προχωρήσει στην έκδοση ως 6.538.100 νέων κοινών μετοχών, που θα διατεθούν μέσω δημόσιας προσφοράς και ιδιωτικής τοποθέτησης. Προβλέπεται, επίσης, η διάθεση ως του 5% των νέων μετοχών σε περιορισμένο κύκλο προσώπων (προσωπικό ή ως 100 συνεργάτες).

Εφόσον το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία, η Dimand θα διαθέτει 18.680.300 κοινές μετοχές (με free float 35% έναντι ελάχιστης απαίτησης για 25%) καθώς και 4.048.200 προνομιούχες μετοχές. Μέρος των εσόδων (σ.σ. προσδοκά σε συνολικά έσοδα της τάξης των 100 εκατ. ευρώ) του IPO θα διατεθεί για την εξαγορά των προνομιούχων μετοχών, κυριότητας H.I.G. Capital.

Το χρονοδιάγραμμα της Δημόσιας Προσφοράς

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v