Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξάρχου (Intrakat): Δεν χάνουμε τον ύπνο μας για την επιστολή της ΕΚ

Ο νέος CEO της εταιρείας δηλώνει ότι έχει ήδη απαντηθεί η επιστολή με τα ερωτήματα περί συντονισμού. Τι άρεσε στην Intrakat. Το σχόλιο για τον Δημήτρη Κούτρα.

Εξάρχου (Intrakat): Δεν χάνουμε τον ύπνο μας για την επιστολή της ΕΚ

Τις πρώτες του δηλώσεις ως Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat έκανε ο Αλέξανδρος Εξάρχου, στο περιθώριο της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης που ενέκρινε την εκλογή του νέου εννεαμελούς διοικητικού συμβουλίου.

Ο κος Εξάρχου εκπροσώπησε επίσης τον νέο βασικό μέτοχο της Ιntrakat, την εταιρεία Winex, συμφερόντων του ιδίου και του εφοπλιστικού διδύμου Μπάκου - Καϋμενάκη.

Τοποθετούμενος σε ό,τι αφορά την επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο κος Εξάρχου ανέφερε ότι το νομικό επιτελείο απάντησε στο ερώτημα για συντονισμό με τους υπόλοιπους μετόχους Η. Γκότση - Κ. Αγγέλου. «Σας διαβεβαιώ ότι ούτε εγώ, ούτε οι κ.κ. Μπάκος-Καϋμενάκης χάνουμε τον ύπνο μας για το συγκεκριμένο ζήτημα», σημείωσε εμφατικά.

Σε ερώτημα του Euro2day.gr για το εάν υπάρχει MoU επί συγκεκριμένων στρατηγικών και μετοχικών θεμάτων μεταξύ της Winex και των άλλων δύο εφοπλιστών, ο κος Εξάρχου απάντησε κατηγορηματικά αρνητικά.

Ερωτηθείς σχετικά με τον μέτοχο μειοψηφίας Δημήτρη Κούτρα (8,1%) ο κος Εξάρχου δήλωσε ότι η σημερινή διοίκηση τον σέβεται απολύτως τόσο ως μέτοχο όσο και ως έμπειρο στέλεχος της κατασκευαστικής αγοράς.

Τι μας άρεσε στην Ιntrakat

Ο κος Εξάρχου εξήρε την προηγούμενη διοίκηση αλλά και τα υφιστάμενα στελέχη της κατασκευαστικής, εκτιμώντας το προηγούμενο έργο και προσθέτοντας ότι η εταιρεία διαθέτει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.
Κατά τον ίδιο, τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα είναι το υγιές ανεκτέλεστο υπόλοιπό της, το διαχειρίσιμο μέγεθός της, το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ της Γαία Ανεμος αλλά και το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της εταιρείας.

Και πάλι σε ερώτηση του Euro2day.gr όσον αφορά τη διαπραγμάτευση της προηγούμενης διοίκησης για πώληση του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ (BC Partners), ο κος Εξάρχου ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρόθεση πώλησης του asset, ωστόσο, η νέα διοίκηση θα διερευνήσει όποια πιθανή εκδοχή ανάπτυξής τους.

Ο ίδιος ανέφερε ότι σε βάθος τριετίας, η εισηγμένη θα μπορούσε να καταστεί ο δεύτερος μεγαλύτερος παίκτης στον κατασκευαστικό κλάδο της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v