Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Optima Bank: Μεταξύ €3,42 – €3,84 η εύλογη αξία των μετοχών Byte

H Έκθεση του Χρηματοικονομικού Συμβούλου της Byte στα πλαίσια της προαιρετικής δημόσιας πρότασης αποφαίνεται ότι το αντάλλαγμα που προσφέρει η Ideal στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης είναι «εύλογο και δίκαιο».

Optima Bank: Μεταξύ €3,42 – €3,84 η εύλογη αξία των μετοχών Byte

Eύρος τιμών €3,42 - 3,84 ανά μετοχή δίνει η Optima Bank σε ανάλυσή της στο πλαίσιο του ρόλο της ως συμβούλου του Δ.Σ. της Byte στη διαδικασία δημόσιας πρότασης από την πλευρά του ομίλου Ideal.

Υπό αυτό το πρίσμα θεωρεί ότι το αντάλλαγμα που προτείνει η Ideal (σ.σ. 3,79 ευρώ ανά μετοχή με συνδυασμό μετρητών και μετοχών) είναι δίκαιο και εύλογο καθώς εμπίπτει εντός του εύρους τιμών που προέκυψε από την ανάλυση.

Σημειώνεται ότι προκειμένου να εκτιμηθεί το εύλογο εύρος αξίας των μετοχών της Εταιρείας, στο πλαίσιο της
Δημόσιας Πρότασης, ο Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος χρησιμοποίησε τις ακόλουθες μεθόδους:

  • Προεξόφληση Μελλοντικών Ταμειακών Ροών (Discounted Cash Flow method), από την οποία προκύπτει, στο βασικό σενάριο, αποτίμηση της Εταιρείας που ανέρχεται σε €3,42 ανά μετοχή,
  • Συγκριτική Ανάλυση μέσω χρήσης πρόσφατων Συναλλαγών Συγκρίσιμων Εταιριών (Precedent Transactions method), από την οποία προκύπτει αποτίμηση της Εταιρείας που ανέρχεται σε €3,84 ανά μετοχή,
  • Συγκριτική Ανάλυση Εισηγμένων Εταιριών μέσω χρήσης Δεικτών Κεφαλαιαγοράς (Τrading Multiples of Comparable Companies method), από την οποία προκύπτει αποτίμηση της Εταιρείας που ανέρχεται σε €3,67 ανά μετοχή.

*Αναλυτικά η Έκθεση του Χρηματοικονομικού Συμβούλου προς το ΔΣ της Βyte, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη Συνοδευτικό υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v