Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνικό: «Τρέχει» διαγωνισμός για την εγκατάσταση κλινικών

Τη δημιουργία νοσοκομειακών υποδομών σχεδιάζει η Lamda Development, προωθώντας σχετική διαγωνιστική διαδικασία για την κατασκευή και διαχείρισή τους.

Ελληνικό: «Τρέχει» διαγωνισμός για την εγκατάσταση κλινικών

Διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου, που θα αναλάβει την κατασκευή αλλά και διαχείριση των νοσοκομειακών υποδομών εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό διενεργεί σύμφωνα με πληροφορίες η παραχωρησιούχος Lamda Development.

Μετά την υπογραφή προσυμφώνου για τη δημιουργία σχολικών εγκαταστάσεων στο Ελληνικό αλλά και την προώθηση του διαγωνισμού για τις αθλητικές εγκαταστάσεις εντός του Πάρκου, η Lamda Development προωθεί τη διαδικασία όσον αφορά την ανάπτυξη υγειονομικών υπηρεσιών εντός της έκτασης, προκειμένου να υποστηρίξει τόσο τους μελλοντικούς κατοίκους των οικιστικών αναπτύξεων όσο και των πολιτών της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαγωνισμός εισήλθε στη β’ φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών ενώ ήδη αρχικό ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει πέντε σχήματα.

Σημειώνεται πως με βάση το πλέον επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης έργων της πρώτης 5ετούς φάσης ανάπτυξης στο Ελληνικό, τα πρώτα κτίρια της έκτασης αφορούν στην εγκατάσταση οργανισμών ΑΜΕΑ (ανάδοχος ΕΚΤΕΡ) με πρόβλεψη ολοκλήρωσης έως το α’ εξάμηνο 2023. Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης η πρώτη φάση δημιουργίας υποδομών (οδικό δίκτυο, υπογειοποίηση Λ. Ποσειδώνος κ.λπ.) με ανάδοχο την Άβαξ και με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2024.

Παράλληλα, ο όμιλος προωθεί τις εμπορικές, γραφειακές, τουριστικές και οικιστικές αναπτύξειςμ έχοντας ήδη προσύμφωνα και joint ventures ανά περίπτωση, με τελικό ορίζοντα ολοκλήρωσης ανάμεσα στα έτη 2025-2026.

Ειδικότερα, όσον αφορά στον εμβληματικό πύργο Κατοικιών «Riviera Tower» όπου η κοινοπραξία Ιntrakat - Bouygues έχει αναλάβει τον ρόλο τεχνικού συμβούλου, και για τον οποίο έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί έως το πρώτο εξάμηνο του 2026. Το οικιστικό σύμπλεγμα των 27 βιλών αναμένεται να λάβει οικοδομικές άδειες το αργότερο έως το α' εξάμηνο του 2023, με το κατασκευαστικό χρονοδιάγραμμα να εκτείνεται έως τα τέλη του 2025. Αντιστοίχως για τις κατοικίες-μεζονέτες αναμένεται η έκδοση οικοδομικών αδειών και η ολοκλήρωση κατασκευής στο τέλος του 2025.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v