Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Bank-Thrivest: Κατ' αρχήν συμφωνία με οδικό χάρτη για Παγκρήτια

Σύμφωνα με πληροφορίες η Thrivest θα μπει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με ποσό 60 εκατ. ευρώ. Σχεδιάστηκε οδικός χάρτης για τα επόμενα βήματα και τη συγχώνευση με Παγκρήτια.

Attica Bank-Thrivest: Κατ αρχήν συμφωνία με οδικό χάρτη για Παγκρήτια

Σε κατ’ αρχήν συμφωνία ήρθε η Thrivest Holdings συμφερόντων των Μπακου- Καυμενακη- Έξαρχου με τους υπόλοιπους μετόχους της Attica Bank με στόχο την συμμετοχή της στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με ποσό, που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι της τάξης των 60 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Thrivest θα αποκτήσει μετοχές της Attica Bank από τις αδιάθετες της ΑΜΚ, ενώ δεν έχουν συμφωνηθεί πλήρως τα ακριβή βήματα μετά την ΑΜΚ παρά μόνο ο οδικός χάρτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι πηγές με γνώση της διαδικασίας τονίζουν πως θα απαιτηθεί σε δεύτερο χρόνο και νέα αύξηση κεφαλαίου.

Πηγές από την πλευρά των εφοπλιστών επιβεβαιώνουν την καταρχήν συναντίληψη για τον οδικό χάρτη, που περιλαμβάνει την είσοδο με σημαντικό ποσό ως ιδιώτη επενδυτή της Thrivest στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής. Ισχυρή πεποίθηση της είναι, συνεχίζουν, ότι η διαδικασία που καταρχήν συμφωνήθηκε, δημιουργεί θετικές προοπτικές, τόσο για την Τράπεζα Αττικής, όσο και για δημιουργία του 5ου τραπεζικού πόλου στο μέλλον.

Των παραπάνω είχε προηγηθεί σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, όπως οι Γιάννης Στουρνάρας, Σπύρος Παντελιάς (ΤτΕ), η επικεφαλής της Attica Bank Ελένη Βρεττού, ο επικεφαλής του ΤΧΣ Ηλίας Ξηρουχάκης, ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ Κωνσταντίνος Μακέδος και ο Αλέξανδρος Εξάρχου από την Thrivest.

Η εξέλιξη έρχεται μετά από ένα θρίλερ καθώς προ ημερών η Thrivest πάγωσε τις διαδικασίες σε σχέση με το κυοφορούμενο deal (άτυπο due diligence, υπολογισμοί ανοιγμάτων, συνεργιών κ.λπ.), εκτιμώντας ότι η άλλη πλευρά δεν επιθυμούσε σε αυτή τη φάση να συζητήσει την επόμενη μέρα και να υιοθετήσει συγκεκριμένες ενέργειες, πέρα από την υλοποίηση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Μετά από αυτό έγινε γνωστό ότι η Thrivest θα μετείχε με ένα «συμβολικό ποσό» της τάξης των 20 εκατ. ευρώ, ενώ ο πρώτος σχεδιασμός, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, έκανε λόγο για είσοδό τους στην Attica Bank με επένδυση της τάξης των 100 εκατ. ευρώ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v