Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λ. Παπακωνσταντίνου (Ideal): Εξαγορές ναι αλλά σε δίκαιες αποτιμήσεις

«Εξετάζουμε δύο-τρεις περιπτώσεις ενδεχόμενων εξαγορών» αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ideal. Οι εκτιμήσεις για την πορεία των θυγατρικών. Επιστροφή κεφαλαίου €0,19/μετοχή. Φθινόπωρο επανεξετάζεται η μερισματική πολιτική.

Λ. Παπακωνσταντίνου (Ideal): Εξαγορές ναι αλλά σε δίκαιες αποτιμήσεις

«H λογική λέει ότι εξαγορές θα γίνουν, αλλά από την πλευρά μας δεν βιαζόμαστε», δήλωσε ο πρόεδρος της Ideal Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της εισηγμένης, συμπληρώνοντας πως «όποια επένδυση έχουμε ολοκληρώσει μέχρι σήμερα, είτε ως αγοραστές είτε ως πωλητές, έχει γίνει σε αυτό που αποκαλείται δίκαιη αποτίμηση».

«Το 2023 προσδοκούμε ότι θα είναι μια καλή χρονιά για την Ideal, με τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου να είναι βελτιωμένα σε σχέση με πέρυσι. Θέλουμε να αυξάνουμε τις επιδόσεις μας από χρόνο σε χρόνο, όπως έγινε και κατά την τελευταία διετία, προσπαθώντας να πείσουμε για τη διαφάνεια, τη συνέχεια και τη συνέπειά μας. Στόχος μας είναι να δημιουργούμε αξίες για όλους και όχι να περάσουμε ως διάττοντες αστέρες. Αυτή την περίοδο εξετάζουμε δύο-τρεις περιπτώσεις ενδεχόμενων εξαγορών», κατέληξε ο πρόεδρος της Ideal.

Επί του παρόντος, το πρώτο φετινό τρίμηνο έκλεισε με αύξηση του EBITDA κατά περίπου 10% και γενικότερα η εικόνα του εξαμήνου αναμένεται να έχει παρόμοια εικόνα με αυτή του διαστήματος Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Βασικός πυλώνας για τη φετινή βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων του ομίλου αποτελεί ο ευρύτερος κλάδος της πληροφορικής (η Ideal είναι ιδιοκτήτρια του 100% της Byte Computer και παράλληλα κατέχει ηγετική θέση στην αγορά του cyber security), με το υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων να κυμαίνεται γύρω στα εκατό εκατ. ευρώ, την ώρα που πολλά ακόμη έργα του δημοσίου αναμένεται να «τρέξουν» φέτος και τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, ο όμιλος σχεδιάζει τη διεθνοποίηση των εργασιών του στο μέτωπο των υπηρεσιών ασφαλείας μέσω της θυγατρικής Adacom, η οποία μετά από έργο που ολοκλήρωσε στην Κύπρο, σύντομα ξεκινά την υλοποίηση ενός ακόμη στο Μπαχρέιν. Μάλιστα, έχει συστήσει τοπική θυγατρική στο Μπαχρέιν, με στόχο την ανάληψη συμβάσεων στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

Επιστροφή κεφαλαίου και… βλέπουμε

Η χθεσινή γενική συνέλευση αποφάσισε τη μη διανομή μερίσματος, αλλά την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,19 ευρώ ανά μετοχή. Παράλληλα, η διοίκηση της εισηγμένης θα επανεξετάσει την όλη κατάσταση το προσεχές φθινόπωρο και σε περίπτωση που δεν έχουν αποφασιστεί κάποιες σημαντικές επενδύσεις, ενδέχεται να προχωρήσει και σε κάποια πρόσθετη χρηματική διανομή.

Τέλος, η χθεσινή γενική συνέλευση αποφάσισε:

α) Την ψήφιση ενός νέου προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών για την επόμενη διετία (εύρος τιμών μεταξύ δύο και επτά ετών), με την εισηγμένη να κατέχει ήδη 592.000 ίδιους τίτλους.

β) Να εξουσιοδοτήσει το Δ.Σ. της εταιρείας για τη δυνατότητα δωρεάν διάθεσης σε μέλη Δ.Σ. και στελέχη του Ομίλου έως 400.000 μετοχών (πιθανότατα θα εκχωρηθεί μέρος των ιδίων τίτλων), με υποχρέωση διακράτησης από μέρους τους για δύο χρόνια. Το πρόγραμμα αυτό θα συνοδευτεί με την επίτευξη στόχων. Η διοίκηση πάντως της Ideal δεν έχει δηλώσει το πώς προτίθεται να χειριστεί σε βάθος χρόνου το θέμα των ιδίων μετοχών της, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v