Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καραβίας: Δάνεια 2 δισ. ευρώ στον τουριστικό κλάδο

«Επενδυτικά σχέδια ξενοδοχείων ύψους 600 εκ. ευρώ έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), με μεγάλη γεωγραφική διασπορά, από τα οποία πάνω από το ένα τρίτο, περισσότερα από €200 εκ., μέσω της Τράπεζάς μας», τόνισε ο CEO της Eurobank από το βήμα του ΣΕΤΕ.

Καραβίας: Δάνεια 2 δισ. ευρώ στον τουριστικό κλάδο

Η Eurobank είναι η τράπεζα του ελληνικού τουρισμού, υπογράμμισε ο CEO της τράπεζας Φωκίων Καραβίας, από το βήμα της 31ης τακτικής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). 

Οπως είπε ο κ. Καραβίας, «από την πλευρά μας, θα είμαστε εδώ και πάλι. Χρηματοδοτικά και συμβουλευτικά, όπως ήδη κάνουμε ιδιαίτερα στο σκέλος της απορρόφησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, που είναι η άμεση μεγάλη πρόκληση. Ήδη επενδυτικά σχέδια ξενοδοχείων ύψους 600 εκ. ευρώ έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), με μεγάλη γεωγραφική διασπορά, από τα οποία πάνω από το ένα τρίτο, περισσότερα από €200 εκ., μέσω της Τράπεζάς μας.

Στη Eurobank, με σχεδόν δύο δισεκατομμύρια δάνεια προς τον τουριστικό κλάδο, κάνουμε πράξη, την αντίληψη για στρατηγική σχέση με τον ελληνικό τουρισμό.

Είμαστε εδώ να εργαστούμε μαζί σας για την ένταξη νέων επενδύσεων στο ΤΑΑ. Αλλά και για τις μικρότερες επιχειρήσεις του κλάδου έχουμε στη διάθεση σας τα νέα προγράμματα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ) για την πράσινη μετάβαση και το ψηφιακό μετασχηματισμό με εξαιρετικούς όρους.

Σε μια περίοδο που τα επιτόκια είναι σχετικά υψηλά, τα προγράμματα αυτά παρέχουν το 40% του δανείου άτοκο και επιδότηση επιτοκίου για το υπόλοιπο».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v