Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχάλης Τσαμάζ: O πόλεμος τιμών δεν ευνοεί την αγορά, καθυστερεί επενδύσεις

Ο πόλεμος τιμών, η τύχη της επένδυσης του ΟΤΕ στη Ρουμανία και η πειρατεία στη συνδρομητική τηλεόραση αποτελούν «καυτά» θέματα για τη διοίκηση του ΟΤΕ. Η τοποθέτηση του CEO.

Μιχάλης Τσαμάζ: O πόλεμος τιμών δεν ευνοεί την αγορά, καθυστερεί επενδύσεις

«Καταπέλτης» ήταν χθες ο επικεφαλής του ΟΤΕ Μ. Τσαμάζ, όταν στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης κλήθηκε να σχολιάσει τον ανταγωνισμό και τον πόλεμο τιμών που έχει ξεσπάσει στις τηλεπικοινωνίες στη χώρα μας. «Ο πόλεμος τιμών καθυστερεί τις επενδύσεις και μπορεί να οδηγήσει και στη χρεοκοπία», είπε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσαμάζ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ήταν ξεκάθαρος ότι ο πόλεμος τιμών που γίνεται αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών δεν ευνοεί την ίδια την αγορά και παράλληλα καθυστερεί και τις επενδύσεις.

«Όχι τις δικές μας επενδύσεις βέβαια, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται χωρίς καθυστερήσεις», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Όποιος μπει σε πόλεμο τιμών έχει πρόβλημα ρευστότητας. Αυτό έχει ξαναγίνει στην ελληνική αγορά με τη Wind, η οποία χρεοκόπησε δύο φορές, αν δεν κάνω λάθος».

Αναφερόμενος στη NOVA, είπε ότι δεν μιλάει για χρεοκοπία, ωστόσο σημείωσε ότι θα περιμένει στο τέλος του 2023 για να δει τη ρευστότητα της εταιρείας.

Η συνδρομητική τηλεόραση και η πειρατεία

Ως… πληγή χαρακτήρισε την πειρατεία στη συνδρομητική τηλεόραση ο κ. Τσαμάζ, ο οποίος είπε ότι αποτελεί μεγάλο πρόβλημα και απώλεια εσόδων. «Εμείς υπολογίζουμε ότι οι… παράνομες συνδέσεις είναι 500 με 600 χιλιάδες, ενώ η NOVA ανεβάζει τον αριθμό σε πάνω από 800.000. Σε κάθε περίπτωση, η πειρατεία είναι μεγάλη πληγή και πρέπει κάτι να γίνει», επεσήμενε ο κ. Τσαμάζ.

Η αύξηση τιμών

Ο επικεφαλής του ΟΤΕ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν προχώρησε σε καμία αύξηση τιμών, όπως ακριβώς είχε προαναγγείλει στις αρχές του χρόνου. «Δεν κάναμε αυξήσεις» είπε με νόημα, τονίζοντας ότι στόχος είναι η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος που έχει εξαγγείλει, που θα οδηγήσει σε αύξηση συνδρομητών.

Οπτική ίνα στο σπίτι

Αναφερόμενος στο Fiber to The Home ο κ. Τσαμάζ είπε ξεκάθαρα ότι απαιτείται η βοήθεια του κουπονιού από την κυβέρνηση. Ωστόσο για πρώτη φορά σημείωσε ότι η έναρξη του νέου κουπονιού που μειώνει τις τιμές με τη μορφή επιδότησης για FTTH αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2024. Υπενθυμίζεται ότι η αγορά ανέμενε το σχετικό κουπόνι μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2023. «Το κουπόνι είναι απαραίτητο, αλλιώς η κίνηση μειώνεται», είπε ο κ. Τσαμάζ.

Τέλος, ερωτώμενος για τις εξαγγελίες της ΔEΗ για ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών ξεκαθάρισε ότι κάθε επένδυση είναι θετική. «Ακούμε πολλά για επενδύσεις από τους ανταγωνιστές. Το θέμα είναι τι υλοποιείται» είπε, ενώ χαρακτήρισε τη ΔEΗ ως αξιόπιστο και σοβαρό παίκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v