Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φεύγει από την κινητή η AVE, ποντάρει στο λιανεμπόριο

Μέσω μιας διπλής συναλλαγής η εισηγμένη πουλά τις δραστηριότητες στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας και ενισχύει τη θέση της στην Retail & More που έχει αναλάβει τη διανομή προϊόντων της Carrefour.

Φεύγει από την κινητή η AVE, ποντάρει στο λιανεμπόριο

Την απόφαση να ρίξει το βάρος στο λιανικό εμπόριο τροφίμων με ενίσχυση της θέσης του στην Retail & More και να αποχωρήσει από τη διανομή συσκευών συσκευών και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσε η AVE.

Ετσι προχωρά σε μια ενιαία συναλλαγή με την οποία πουλά την Kristelcom Ltd, καθώς και τις Teleunicom (Cyprus) Ltd, Anadisis S.A., Teleunicom S.A. και Globalsat S.A., γεγονός που σηματοδοτεί την ουσιαστική αποχώρηση του Ομίλου από τη δραστηριότητα της διανομής συσκευών και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας.

Παράλληλα, ενισχύει τη θέση του στην Retail & More (το έμμεσο ποσοστό συμμετοχής του Ομίλου στην R&M διαμορφώνεται σε 65,00% έναντι 30,34% προηγουμένως).

Η εταιρία Retail & More A.E. στοχεύει να δραστηριοποιηθεί στο χονδρικό εμπόριο προϊόντων ευρείας κατανάλωσης (συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων). Επιπρόσθετα, η εταιρία έχει αναλάβει, την διανομή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας Carrefour.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Για την ενιαία συναλλαγή που πραγματοποίησε η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών Εταιρία «AVE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», αποτελούμενη από δύο επιμέρους συναλλαγές ως ακολούθως: (α) μεταξύ της εισηγμένης Εταιρίας και των εταιριών “VAPAD LTD”, “Spidis Enterprises Ltd” και “Tethys Ltd” που αφορά την πώληση των μετοχών της εταιρίας “KRISTELCOM LIMITED” από την εισηγμένη Εταιρία και (β) μεταξύ της “AVE PARTICIPATION LIMITED” 100% θυγατρική της εισηγμένης Εταιρίας και της συνδεδεμένης εταιρίας “Teleunicom A.E.” που αφορά την αγορά των μετοχών της εταιρίας “Retail & More A.E.” από την εισηγμένη Εταιρία. Η ενιαία συναλλαγή θεωρείται σημαντική με βάση τα οικονομικά μεγέθη της AVE A.E. και επιδρά με σημαντικό τρόπο στην οικονομική κατάστασή της. Ταυτόχρονα, η ενιαία συναλλαγή επιφέρει σημαντική μεταβολή στη δραστηριότητα της εισηγμένης Εταιρίας.

Η σύνταξη και η διάθεση του Πληροφοριακού Σημειώματος έγινε σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 4.1.3.12 (1) του Κανονισμού του Χρηματιστήριου Αθηνών, καθώς και τις σχετικές διατάξεις της απόφασης υπ ́ αριθ. 25/17.7.2008 του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστήριου Αθηνών, όπως ισχύουν κατά το χρόνο σύνταξής του.

*Το Πληροφορικαό Δελτίο της AVE, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v