Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mevaco: Επενδύσεις για αύξηση του capacity, στα ύψη οι νέες παραγγελίες

Επενδυτικό πρόγραμμα για επέκταση εγκαταστάσεων, με στόχο της αύξηση capacity τόσο στο χώρο των μεταλλικών βάσεων για φωτοβολταϊκά πάρκα, όσο και σε αυτόν του αμυντικού εξοπλισμού.

Mevaco: Επενδύσεις για αύξηση του capacity, στα ύψη οι νέες παραγγελίες

Με βασικούς κινητήριους μοχλούς τους τομείς των φωτοβολταϊκών πάρκων και του αμυντικού εξοπλισμού η Mevaco έχει καταφέρει κατά τα τελευταία χρόνια να πολλαπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της και να ξεκινά το 2024 με ανοδικές προοπτικές σε σχέση με την περυσινή οικονομική χρήση.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα της εισηγμένης εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο των μεταλλικών κατασκευών από τα 6,7 εκατ. του 2020 (ζημία 541 χιλ. ευρώ) εκτινάχθηκαν το 2022 στα 38,8 εκατ. ευρώ (καθαρά κέρδη 3,167 εκατ. ευρώ) και πέρυσι σημείωσαν νέα άνοδο (εκτιμήσεις για μονοψήφιο ποσοστό) παρά το γεγονός ότι παρατηρήθηκαν κάποιες καθυστερήσεις σε ορισμένες παραγγελίες για λόγους που οφείλονταν στους πελάτες της Mevaco.

To ξεκίνημα της νέας χρονιάς βρίσκει την Mevaco με πολύ υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων στον τομέα της κατασκευής βάσεων για φωτοβολταϊκά πάρκα (εξασφαλίζουν εργασίες για πολλούς μήνες), με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα να εμφανίζει πολύ καλές προοπτικές και για τα επόμενα χρόνια, λόγω και της ενεργειακής στροφής της χώρας προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ένας δεύτερος κινητήριος μοχλός για την εισηγμένη αποτελεί η δραστηριοποίησή τους στο χώρο του αμυντικού εξοπλισμού, όπου πέρα από τις υπάρχουσες συνεργασίες της (πχ βλέπε συμμετοχή στην κατασκευή των γαλλικών φρεγατών Belharra), βρίσκεται σε επαφές με ισχυρούς «παίκτες» του εξωτερικού, με στόχο την προσέλκυση νέων μεγάλων πελατών σε μακροπρόθεσμη βάση.

Έτσι, η Mevaco προγραμματίζει να επεκτείνει τις παραγωγικές της εγκαταστάσεις σε παρακείμενο ιδιόκτητο χώρο της υπάρχουσας μονάδας στον Ασπρόπυργο, προκειμένου να αυξήσει δραστικά την παραγωγική της δυναμικότητα (capacity) τόσο στο χώρο των μεταλλικών βάσεων για φωτοβολταϊκά πάρκα, όσο και σε αυτόν του αμυντικού εξοπλισμού.

Θέμα χρηματοδότησης της επένδυσης δεν τίθεται, καθώς η Mevaco διαθέτει θετικό καθαρό ταμείο (με βάση τα στοιχεία της 30ης Ιουνίου του 2023, τα διαθέσιμα υπερέβαιναν το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων κατά τρία εκατ. ευρώ), επιτυγχάνει υψηλές ελεύθερες ταμειακές ροές και επιπλέον μπορεί εύκολα να αντλήσει δανειακά κεφάλαια από τις τράπεζες.

Πέρυσι, η εισηγμένη εταιρεία είχε προχωρήσει στη διανομή μερίσματος προς τους μετόχους της ύψους 0,12 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v