Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Στόχος η αύξηση τζίρου και κερδών 8-10% το 2024

Η εταιρεία δεσμεύεται για συνεχή επιβράβευση των μετόχων και διατήρηση τιμών σε συμβατά επίπεδα με τα εισοδήματα των καταναλωτών. Πώς κινήθηκαν τα μεγέθη τον Ιανουάριο.

Jumbo: Στόχος η αύξηση τζίρου και κερδών 8-10% το 2024

Για μία ακόμη φορά, η διοίκηση του Ομίλου JUMBO αξιοποιεί την ευκαιρία της γενικής συνέλευσης των μετόχων, για να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό αναφορικά με την εξέλιξη των μεγεθών και τις στρατηγικές της επιλογές, σημειώνει η εισηγμένη σε ανακοίνωσή της.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 16:00 στα γραφεία διοίκησης, με κεντρικό θέμα την έγκριση της πρότασης για την καταβολή έκτακτης χρηματικής διανομής (για το 2024), μικτού ποσού 0,60 ευρώ ανά μετοχή.

Η διοίκηση εκτιμά ότι με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στις χώρες που δραστηριοποιείται ο όμιλος, τον προγραμματισμό για τη λειτουργία νέων καταστημάτων και με την ελπίδα ότι η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα θα εξομαλυνθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, οι πωλήσεις του 2024 θα συνεχίσουν την αυξητική πορεία των περασμένων ετών, θα βελτιωθούν κατά 8% έως 10% περίπου, με αντίστοιχη αύξηση της κερδοφορίας.

Δύο είναι οι κεντρικές δεσμεύσεις για το 2024:

  1. Η διατήρηση των τιμών των προϊόντων σε επίπεδα συμβατά με την εξέλιξη των εισοδημάτων των καταναλωτών.
  2. Η συνεχής επιβράβευση των μετόχων-συνεταίρων, για την επενδυτική τους εμπιστοσύνη.

Μεγέθη και στόχοι

Οι πωλήσεις του Ομίλου JUMBO κατά τη διάρκεια του 2023 αυξήθηκαν κατά +14% περίπου σε σχέση με το 2022, ξεπερνώντας το 1 δισ. ευρώ (1.081 εκατ. ευρώ).

Σε επίπεδο Ομίλου, οι πωλήσεις, κατά τον Ιανουάριο 2024, αυξήθηκαν κατά 4% περίπου σε σχέση με τον πολύ δυνατό Ιανουάριο του 2023. Για το 2024, στόχος του Ομίλου είναι να λειτουργήσουν 3 ακόμα υπερκαταστήματα στη Ρουμανία και 1 υπερκατάστημα στην Κύπρο.

Επιπλέον, αναμένεται η επαναλειτουργία των δύο καταστημάτων στην Ελλάδα που σήμερα παραμένουν κλειστά λόγω των πλημμυρών τον Σεπτέμβριο του 2023.

Η πορεία των πωλήσεων Ιανουαρίου 2024

Ελλάδα

Τον Ιανουάριο του 2024, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά +3% περίπου.

Κύπρος

Οι πωλήσεις των καταστημάτων κατά τον Ιανουάριο του 2024 ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Βουλγαρία

Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +8% περίπου τον Ιανουάριου του 2024, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Ρουμανία

Οι πωλήσεις του δικτύου καθώς και του ηλεκτρονικού καταστήματος (www.ejumbo.ro) σημείωσαν αύξηση της τάξης του +10% περίπου τον Ιανουάριο του 2024, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v