Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Volton εισέρχεται σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία

H Volton,νέος «παίκτης» στην αγορά τηλεπικοινωνιών. Μετά τη ΔΕΗ ένας ακόμα πάροχος ενέργειας ετοιμάζεται να κάνει την είσοδό του στην ελληνική αγορά. Τι ανακοίνωσε στο Φόρουμ των Δελφών ο Managing Director της εταιρίας.

Η Volton εισέρχεται σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία

Στην τελική ευθεία για να εισέλθει στις τηλεπικοινωνίες της χώρας μας με υπηρεσίες τόσο κινητής όσο και σταθερής τηλεφωνίας είναι η Volton.

Όπως ανέφερε ο Managing Director της Volton Διονύσης Τσίτος κατά τη διάρκεια πάνελ στους Δελφούς μέχρι το τέλος του 2024 θα αποτελούν τον νέο παίκτη στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών. «Σκοπεύουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς να μπούμε στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας και το FTTH» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα δικαιολόγησε την κίνηση αυτή αναφέροντας ότι οι εταιρείες ενέργειας επιλέγουν να κάνουν κινήσεις σε άλλες αγορές με στόχο τη διαφοροποίηση των εσόδων τους.

Αν και το αρχικό σχέδιο ήταν να εισέλθει στην αγορά κινητής τηλεφωνίας πλέον η Volton βρίσκεται σε επαφές με παρόχους για να αποκτήσει και υπηρεσίες σταθερής και ίντερνετ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσει η πιλοτική δοκιμή της υπηρεσίας ώστε μέχρι το τέλος του έτους να ανοίξει προσφέροντας υπηρεσίες στους καταναλωτές.

Η Volton πρόκειται να αναπτύξει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο με την παροχή καινοτόμων συνδυαστικών υπηρεσιών ενέργειας και τηλεπικοινωνιών (κινητή, σταθερή τηλεφωνία & internet συμπεριλαμβανομένου και του 5G) προαναγγέλλοντας ιδιαίτερα ανταγωνιστικά τιμολόγια.

Υπενθυμίζουμε ότι ο όμιλος Volton και η Vodafone Ελλάδος έπειτα από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις είχαν καταλήξει το 2022 σε εμπορική συμφωνία για τη δραστηριοποίηση της Volton στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας ως εικονικού παρόχου (Mobile Virtual Network Operator – MVNO), με τον ενεργειακό πάροχο να λειτουργεί ως ολοκληρωμένος πάροχος.

Για την είσοδο της Volton στην αγορά τηλεπικοινωνιών είχε απαιτηθεί δυο φορές η παρέμβαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, καθώς δεν είχε καταφέρει να πετύχει συμφωνία με κανέναν από τους τρεις παρόχους. Η εταιρεία είχε προσπαθήσει αρχικά να συνεργαστεί και με την Forthnet/Nova, ωστόσο τελικά και αυτή η προσπάθεια δεν τελεσφόρησε.

Η είσοδος νέου παίκτη στην αγορά θα εντείνει τον ανταγωνισμό, κάτι που όπως έχει επισημάνει και η Αρχή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων θα μπορούσε να λειτουργήσει προς όφελος των καταναλωτών, ρίχνοντας τις τιμές, που προς το παρόν, παραμένουν σε σχετικά υψηλά επίπεδα. Και αυτό όταν οι οι Έλληνες κάνουν χρήση λιγότερων δεδομένων συγκριτικά με τους ευρωπαίους εταίρους τους, αλλά δεν απέχουν πολύ από τα επίπεδα άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών, όπως απέδειξε η πρόσφατη μελέτη που ανέθεσε η ΕΕΤΤ στην εξειδικευμένη σουηδική εταιρεία TEFFICIENT.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v