Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα αγωγή αποζημίωσης από Μίλτο Καμπουρίδη κατά της DCI Advisors

Τι περιλαμβάνει η ανταγωγή που κατέθεσε η DCP κατά της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Η προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης μετοχών της DCI Advisors και η ανακοίνωση ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων.

Νέα αγωγή αποζημίωσης από Μίλτο Καμπουρίδη κατά της DCI Advisors

Ένα ακόμη επεισόδιο προστέθηκε στη διαμάχη του Μίλτου Καμπουρίδη (φωτ.) με την DCI Advisors Ltd (πρώην Dolphin Capital Investors Limited), η οποία αναπτύσσει το project Kilada Hills στο Πόρτο Χέλι, με τον επιχειρηματία να διεκδικεί νέα αποζημίωση, ύψους 12 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Dolphin Capital Partners Ltd (DCP), ο Μ. Καμπουρίδης και ο Μιχάλης Τσιρίκος κατέθεσαν στις 17 Ιουνίου ανταγωγή κατά της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου DCI Advisors LTD, αιτούμενοι αποζημίωση για ζημιές που υπέστησαν ως αποτέλεσμα «της δυσφημιστικής και ψευδούς αγωγής στην Ελλάδα στις 19 Απριλίου 2024».

Στη συγκεκριμένη αγωγή που επικαλείται η DCP, η DCI διεκδικούσε αποζημίωση 51,3 εκατ. ευρώ και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το ξενοδοχείο Amanzoe πωλήθηκε από την εισηγμένη το 2018 σε χαμηλότερη από την πραγματική του αξία. Στην ίδια αγωγή ανέφερε ότι τον Οκτώβριο του 2015, η DCI πούλησε τη θυγατρική της «DolphinCI Twenty Seven Limited», δηλαδή τα περιουσιακά στοιχεία της Zoniro (Hellas), στη διαχειριστική ομάδα της Zoniro σε υπολειμματική αξία, ζημιώνοντας έτσι την εισηγμένη.

Από την πλευρά της, πάντως, η DCP, εκτός από την ανταγωγή για τα 12 εκατ., έχει δώσει εντολή στους δικηγόρους της στην Ελλάδα να καταθέσουν τις σχετικές αγωγές και μηνύσεις κατά των διευθυντών της DCI, καθώς και κατά των διευθυντών και στελεχών των ελληνικών θυγατρικών της DCI, «οι οποίοι είναι προσωπικά υπεύθυνοι για τις ζημιές που προκλήθηκαν, ως αποτέλεσμα των διαφόρων δυσφημιστικών αγωγών που κατατέθηκαν στην Ελλάδα από την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου», όπως αναφέρεται.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη ανταγωγή έρχεται να προστεθεί στην αγωγή της DCP ύψους 10,25 εκατ. ευρώ πλέον τόκων και δικαστικών εξόδων που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας στις 6 Απριλίου 2023 για ζημιές που προέκυψαν από την παράνομη καταγγελία της σύμβασης διαχείρισης επενδύσεων του 2021 από την DCI.

Σε προσωρινή αναστολή

Την ίδια στιγμή, με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, η DCI Advisors LTD ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της από την 1η Ιουλίου, λόγω αδυναμίας δημοσίευσης ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία ενημερώθηκε από τους ελεγκτές της, την KPMG Κύπρου και την KPMG Ελλάδας, ότι δεν είναι εφικτή η δημοσίευση του ισολογισμού της μέχρι τις 30 Ιουνίου, όπως ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας θα αρθεί με τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων της, η οποία προσδιορίζεται χρονικά για τον προσεχή Αύγουστο, με δεδομένο ότι ο σχετικός έλεγχος θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 9 του ίδιου μήνα.

Επισημαίνεται, δε, πως το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας προτίθεται να δημοσιεύσει μη ελεγμένα ετήσια αποτελέσματα που θα αφορούν το διάστημα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου στις 28 Ιουνίου, υποστηρίζοντας ότι αυτά δεν θα διαφέρουν ουσιαστικά από εκείνα που θα δημοσιευτούν, όταν ολοκληρωθεί ο σχετικός έλεγχος.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες πώλησης του Kilada Hills, της Aristo Developers και του Livka Bay, με το διοικητικό συμβούλιο να «ευελπιστεί ότι θα έχει σύντομα νέα». Επισημαίνεται, δε, ότι έχουν ήδη ξεκινήσει σχετικές συζητήσεις για την πώληση των assets που διαθέτει η εισηγμένη στην Ελλάδα.

Το χρονικό της διαμάχης

Η ρήξη στις σχέσεις των δύο πλευρών, του Μ. Καμπουρίδη και της DCI Advisors LTD, επήλθε τον Μάρτιο του 2023, όταν η τότε Dolphin Capital Investors Limited με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε την απομάκρυνση του επιχειρηματία από τη θέση του διευθυντή της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και τη λύση της σύμβασης των δύο εταιρειών, λόγω παραβίασης όρων από την πλευρά της DCP.

Τότε, όπως είχε αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η DCI, «υπέπεσε στην αντίληψή της ότι η DCP συνήψε μια μη δημοσιοποιημένη συμφωνία προαίρεσης με τον αγοραστή του Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή που η εταιρεία πούλησε το μερίδιό της στο συγκρότημα, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί στις 2 Αυγούστου 2018».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v