Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Forthnet: Λεπτομέρειες για την εξαγορά της NOVA

Λεπτομέρειες για την απόκτηση της ψηφιακής πλατφόρμας NOVA,  μέσω της εξαγοράς των εταιρειών Netmed Ν.V. και Intervision από τις Myriad International Holding B.V. και Teletypos Cyprus Limited, δίνει η Forthnet.

Forthnet: Λεπτομέρειες για την εξαγορά της NOVA
Στις 14 Απριλίου 2008, υπέγραψε σύμβαση με τις εταιρείες Myriad International Holding B.V. και Teletypos Cyprus Limited για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών των αλλοδαπών εταιρειών Netmed Ν.V. και Intervision (Services) B.V., έναντι συνολικού ανταλλάγματος ίσου προς την επιχειρηματική αξία τους ύψους 490.000.000 ευρώ βάσει των οικονομικών καταστάσεών τους με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2007, αναφέρει η Forthnet σε συνέχεια της από 10 Απριλίου ανακοίνωσή της.

Η εκ των εξαγοραζόμενων εταιρειών, Netmed N.V., αποτελεί τη μητρική των, μεταξύ άλλων εταιρειών, Netmed Hellas A.E. και Multichoice Hellas A.E. οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσω νεοσυσταθησόμενης 100% θυγατρικής της Forthnet, τελεί υπό ορισμένες αιρέσεις, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης της εξαγοράς και της έμμεσης αλλαγής ελέγχου συνδεδεμένων με τη Netmed N.V. επιχειρήσεων από της αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα και στην Κύπρο, καθώς και της έγκρισης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Χρηματοδότηση της εξαγοράς

Τα κεφάλαια για την καταβολή του ενταλλάγματος θα προέλθουν από της ακόλουθες πηγές:

* Από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της και δικαίωμα προεγγραφής, μέσω της οποίας θα επιδιωχθεί η άντληση μέχρι 300.000.000 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια θα διατεθούν στη νέα εταιρεία. Προς το σκοπό αυτό, εντός των προσεχών ημερών το Δ.Σ. της Forthnet θα συγκαλέσει την ΕΓΣ.

* Από μακροπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό, που θα λάβει τη μορφή ομολογιακού δανείου το οποίο θα εκδοθεί από την νέα εταιρεία. Η Forthnet έχει συμφωνήσει της βασικούς όρους χρηματοδότησης με όμιλο Ελληνικών Τραπεζών.

Τέλος, η εκ των βασικών μετόχων της Forthnet, Forgendo Limited, η οποία κατέχει ποσοστό 21% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, δεσμεύτηκε να ψηφίσει υπέρ της αύξησης και να συμμετάσχει σε αυτήν καταβάλλοντας μέχρι 300.000.000 ευρώ.

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος της Εταιρίας για την Εξαγορά είναι η Merrill Lynch.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v