Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΕΧΑ-ΠΕΠΑ:”Ναι” στο deal συγχώνευσης από γ.σ.

Εγκρίθηκε σήμερα από τις γ.σ. της ΕΛΕΧΑ και της Πειραιώς Επενδυτική η σύμβαση συγχώνευσης με απορρόφηση της δεύτερης. Στο πρώτο εξάμηνο η ΕΛΕΧΑ έκλεισε με κέρδη 5,6 εκατ. ευρώ και η Πειραιώς Επενδυτική με κέρδη 1,9 εκατ. ευρώ.

ΕΛΕΧΑ-ΠΕΠΑ:”Ναι” στο deal συγχώνευσης από γ.σ.
Εγκρίθηκε σήμερα από τις γενικές συνελεύσεις των εταιριών ΕΛΕΧΑ και Πειραιώς Επενδυτική η συγχώνευσή τους με απορρόφηση της δεύτερης.

Η συγχώνευση θα γίνει με ενοποίηση των στοιχείων Ενεργητικού και Παθητικού των δύο εταιριών, με ισολογισμούς μετασχηματισμού της 31/12/2002.

Κάθε μέτοχος της απορροφώσας εταιρίας (ΕΛΕΧΑ) θα ανταλλάσσει μία (1) κοινή ανώνυμη μετοχή ονομαστικής αξίας 3 ευρώ με μία (1) νεοεκδιδόμενη κοινή ανώνυμη μετοχή ονομαστικής αξίας 3,13 ευρώ.

Κάθε μέτοχος της απορροφώμενης εταιρίας (Πειραιώς Επενδυτική) θα ανταλλάσσει μία (1) κοινή ανώνυμη μετοχή ονομαστικής αξίας 2,64 ευρώ με 0,742 νεοεκδιδόμενης κοινής ανώνυμης μετοχής ονομαστικής αξίας 3,13 ευρώ.

Η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών θα δημοσιευθεί με νεότερη ανακοίνωση, μετά τη λήψη των απαραίτητων από το νόμο εγκριτικών αποφάσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιριών, μετά τη συγχώνευση η νέα εταιρία θα διαθέτει ίδια κεφάλαια συνολικού ύψους 330 εκατ. ευρώ, καθώς και το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο, ώστε να είναι σε θέση να κινηθεί στην αγορά με μεγαλύτερη ευχέρεια και να εκμεταλλευτεί περισσότερο ικανοποιητικά τις παρουσιαζόμενες επενδυτικές δυνατότητες, ενώ θα επιτευχθούν άμεσα σημαντικές οικονομίες κλίμακας μέσα από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα των μετόχων.

Το πρώτο εξάμηνο του 2003, για την ΕΛΕΧΑ, έκλεισε με κέρδη 5,6 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 2,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2002. Τα συνολικά έσοδα της περιόδου ήταν 8,9 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 88% προήλθε από μετοχικές θέσεις (αγοραπωλησίες χρεογράφων και μερίσματα) και το 12% από τόκους ομολόγων και καταθέσεων.

Οι βασικές στρατηγικές επιλογές της διάρθρωσης του χαρτοφυλακίου της εταιρίας δεν έχουν μεταβληθεί ουσιαστικά στο α΄ εξάμηνο 2003. Οι μετοχικοί τίτλοι συνολικά αντιπροσώπευαν το 73,5% και τα ομόλογα/διαθέσιμα το 26,5% του χαρτοφυλακίου στις 30/6/2003, έναντι 71,1% και 28,9% αντίστοιχα στις 31/12/2002.

Στις 30/6/2003 η εταιρία εμφάνιζε μία από τις υψηλότερες αποδόσεις της εσωτερικής αξίας της μετοχής της στον κλάδο, με θετική μεταβολή από την αρχή του έτους της τάξης του 6,9%.

Οι μεγαλύτερες θέσεις στις 30/6/2003 ήταν σε μετοχές των εταιριών Coca-Cola, Alpha Bank, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Vodafone Panafon, Folli-Follie, ΟΠΑΠ, CosmΟΤΕ, Εθνική Τράπεζα, Α-Β Βασιλόπουλος, Τιτάν και ETBAbank.

Το πρώτο εξάμηνο του 2003, για την Πειραιώς Επενδυτική ΑΕΕΧ έκλεισε με κέρδη 1,9 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 1,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2002, σημειώνοντας αύξηση 3,7%.



Οι μετοχικοί τίτλοι του χαρτοφυλακίου της Πειραιώς Επενδυτική στις 30/6/2003 συνολικά αντιπροσώπευαν το 76,2% και τα ομόλογα/διαθέσιμα το 23,8%, έναντι 77% και 23% αντίστοιχα στις 31/12/2002.

Στις 30/6/2003 η απόδοση της εσωτερικής αξίας της μετοχής παρουσίαζε θετική μεταβολή από την αρχή του έτους της τάξης του 5,6%, έναντι μεταβολής του Γενικού Δείκτη 8,2%.

Οι μεγαλύτερες θέσεις στις 30/6/2003 ήταν σε μετοχές των εταιριών Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς Χρημ/κές Μισθώσεις, ΟΤΕ, Τιτάν, Vodafone Panafon, Αλουμίνιοn της Ελλάδος και Coca-Cola.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο