Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG: Τι απαντά για συζητήσεις με Tekstil Bank

Κανένα ενδιαφέρον και καμία συζήτηση δεν γίνεται με την Tekstil Bank διευκρινίζει η EFG διαψεύδοντας το σημερινό δημοσίευμα του Euro2day, ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τους μετόχους της μικρής τουρκικής τράπεζας.

  • του Χρηστου Κίτσιου
EFG: Τι απαντά για συζητήσεις με Tekstil Bank
Κανένα ενδιαφέρον και καμία συζήτηση δεν γίνεται με την τουρκική τράπεζα Tekstil Bank διευκρινίζει η EFG Eurobank διαψεύδοντας το σημερινό δημοσίευμα του Euro2day, ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τους μετόχους της μικρής τουρκικής τράπεζας Tekstil Bank, για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.

Ωστόσο, στην μακροπρόθεσμη στρατηγική της τράπεζας, όπως αναφέρθηκε πρόσφατα, συμπεριλαμβάνεται η ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά της Τουρκίας όσον αφορά στις τραπεζικές εργασίες, καθώς στις χρηματιστηριακές η EFG Eurobank διαθέτει ήδη ισχυρή θέση και οι πληροφορίες περί συζητήσεων επιμένουν.

Η πλήρης ανακοίνωση της EFG Eurobank έχει εξής: “Η Τράπεζα Eurobank EFG διαψεύδει κατηγορηματικά σημερινό (24.06.08) δημοσίευμα της εφημερίδος "Ημερησία" και της ιστοσελίδας "Euro2day" και ανακοινώνει οτι δεν υφίσταται ενδιαφέρον και ουδεμία συζήτηση γίνεται με την αναφερόμενη τουρκική Tekstil Bank ή οποιαδήποτε άλλη τράπεζα.”
 
Νωρίτερα το euro2day μετέδωσε:

"Σε συζητήσεις με τους μετόχους της μικρής τουρκικής τράπεζας Tekstil Bank για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η EFG Eurobank.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο, αποτελούν όμως σαφή ένδειξη της στρατηγικής της ελληνικής τράπεζας, η οποία σε μια κακή διεθνή συγκυρία, που όσον αφορά στην Τουρκία επιδεινώνεται και από τον «πολιτικό» κίνδυνο, διερευνά τις δυνατότητες επέκτασης της παρουσίας της.

Η διοίκηση της ΕFG Eurobank εκτιμά ότι παρά τους βραχυπρόθεσμους κινδύνους η αγορά της Τουρκίας κρύβει ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης μακροπρόθεσμα. Εκτίμηση την οποία επανέλαβε, πρόσφατα, και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλός της, κ. Ν. Καραμούζης, συμπληρώνοντας ότι ο όμιλος στοχεύει στη διεύρυνση της παρουσίας του στην Τουρκία κατά τους επόμενους μήνες.

Η Tekstil Bank διαθέτει 60 καταστήματα καθώς και γραφείο αντιπροσωπείας στο Βερολίνο, ενώ στόχος της είναι η διεύρυνση του δικτύου της στα 100 καταστήματα έως το 2010. Στο τέλος του 2007 το ενεργητικό της ανερχόταν σε 2,9 δισ. λίρες, οι χορηγήσεις σε 2,071 δισ. λίρες, οι καταθέσεις σε 1,486 δισ. λίρες, ενώ τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 425 εκατ. λίρες.

Διαθέτει 335.000 πελάτες, απασχολεί 1.347 εργαζομένους και στοχεύει να διευρύνει το δίκτυο των καταστημάτων της στα 100 έως το 2010.

Το 75% των μετοχών της -εισηγμένης σε ποσοστό 25% στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης- Tekstil Bank ελέγχεται από τον τουρκικό όμιλο GSD Holding, ενώ αποτελεί τη 14η μεγαλύτερη τράπεζα της Τουρκίας και η κεφαλαιοποίησή της πλησιάζει τα 300 εκατ ευρώ.

Η θυγατρική της EFG Eurobank στην Τουρκία, Tekfen Bank, που ανήκει εξ ολοκλήρου στον όμιλο Λάτση, έχει 37 καταστήματα και συνεχώς αυξάνει τα μερίδιά της στην τοπική αγορά."

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v