Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νανόπουλος: Το short selling πιέζει τη μετοχή

"Οι κινήσεις της τελευταίας περιόδου υποθέτουμε ότι αφορούν και σε βραχυπρόθεσμες ανοικτές πωλήσεις", δήλωσε ο κ. Ν. Νανόπουλος. Ισχυρή η ρευστότητα και η κεφαλαιακή επάρκεια της EFG, τονίζει.

Νανόπουλος: Το short selling πιέζει τη μετοχή
"Οι κινήσεις της τελευταίας περιόδου υποθέτουμε ότι αφορούν και σε βραχυπρόθεσμες ανοικτές πωλήσεις", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Νικόλαος Νανόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε εκδήλωση της τράπεζας.

Όπως τόνισε ο κ. Νανόπουλος «οι μετοχές των Ελληνικών τραπεζών έχουν υποστεί αδικαιολόγητη πίεση την τελευταία περίοδο, η οποία δεν βρίσκεται σε συνάρτηση με τα θεμελιώδη της Ελληνικής και των περιφερειακών αγορών, αλλά ούτε και με τις προοπτικές τους».

Σε ό,τι αφορά τη Eurobank ειδικότερα υπογράμμισε πως «οι ρυθμοί ανάπτυξης των εργασιών εμφανίζονται πολύ ικανοποιητικοί. Τα αποτελέσματα του Β’ Τριμήνου 2008 εκτιμάται οτι θα είναι υψηλότερα από αυτά του Α’ Τριμήνου και βασίζονται σε οργανικές κυρίως πηγές.

Η κεφαλαιακή επάρκεια της Τράπεζας παραμένει πολύ ισχυρή και παρά την πληρωμή του μερίσματος η καθαρή θέση της δεν παρουσιάζει καμία ουσιώδη μεταβολή. Επίσης, είναι αξιοσημείωτο ότι για ένα ακόμη τρίμηνο η σε απόλυτο μέγεθος αύξηση των καταθέσεων ξεπερνά την αντίστοιχη αύξηση των χορηγήσεων του Ομίλου, βελτιώνοντας περαιτέρω τον δείκτη χορηγήσεων προς καταθέσεις».

Παράλληλα πρόσθεσε πως «σαν αποτέλεσμα αυτού η τράπεζα εμφανίζει εξαιρετικά ισχυρή ρευστότητα».

Ο κ. Νανόπουλος υπογράμμισε ακόμη πως «από την ανάλυση του μετοχολογίου μας, δεν προκύπτουν σημαντικές ρευστοποιήσεις στις θέσεις των μακροχρόνιων θεσμικών επενδυτών της Τράπεζας. Επομένως, υποθέτουμε ότι οι κινήσεις της τελευταίας περιόδου αφορούν και σε βραχυπρόθεσμες ανοικτές πωλήσεις».

Τα επίσημα αποτελέσματα της Τράπεζας για το Α’ εξάμηνο του 2008 θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008».

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Eurobank έκλεισε σήμερα 2 Ιουλίου στα 13,58 ευρώ, καταγράφοντας ημερήσια πτώση 4,9%, ενώ σε διάστημα 30 ημερών έχει υποχωρήσει 26,52%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v