Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλφα Γκρίσιν: Σχέδιο άμυνας απέναντι στην κρίση

Σχέδιο άμυνας, προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις από την κρίση στα μεγέθη του 2009, έχει καταστρώσει η Άλφα Γκρίσιν. Προχωρά σε περιορισμό κόστους, απορρόφηση θυγατρικών, συνεργασία στην Ουκρανία.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
Άλφα Γκρίσιν: Σχέδιο άμυνας απέναντι στην κρίση
Συντονισμένο σχέδιο άμυνας προκειμένου να περιοριστούν δραστικά οι επιπτώσεις από την κρίση στα αποτελέσματα του 2009 έχει καταστρώσει η Άλφα Γκρίσιν.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της εισηγμένης εταιρίας κ. Β. Γκρίσιν στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση, το 2009 αναμένεται πτώση πωλήσεων γύρω στο 30% - 35% στα κλιματιστικά, ενώ παράλληλα είναι μειωμένη η ορατότητα για τις οικονομικές εξελίξεις.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, η εισηγμένη εταιρία: α) προχωρά σε περιορισμό κόστους της τάξεως έως 1 εκατ. ευρώ. Προς την κατεύθυνση αυτή θα συμβάλει η απόφαση για απορρόφηση των δύο θυγατρικών εταιριών Γκρίσιν Παππάς Α.Ε. και Γκρίσιν Χρηματοδοτικές Υπηρεσίες, β) παγώνει για το προσεχές εξάμηνο τα σχέδια αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας στη Βουλγαρία, γ) θα προχωρήσει το έργο real estate στην Πολωνία και για τον σκοπό αυτόν βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τράπεζες, προκειμένου να βρεθεί φόρμουλα χρηματοδότησης των υποψήφιων πελατών, δ) στον χώρο της ενέργειας έχουν υποβληθεί τέσσερις αιτήσεις στη ΡΑΕ, ενώ παράλληλα, σε συνεργασία με την Deutsche Bank, επεξεργάζονται σχέδιο κοινής συμμετοχής σε ενδιαφέρον project στη Βουλγαρία. 

- Αναζήτηση ευκαιριών

Σύμφωνα με τον κ. Γκρίσιν, η εισηγμένη δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα ρευστότητας και «δεν κρύβεται κανένας σκελετός» στα λογιστικά μεγέθη της εταιρίας.

Στόχος της είναι να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα προκύψουν από την κρίση και γι’ αυτό τον σκοπό βρίσκεται σε ευρεία σειρά επαφών, σε αρκετές χώρες.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Ουκρανίας, όπου συζητούνται πιθανότητες συνεργασίας στο κομμάτι του core business της εταιρίας.

Επιπλέον, γενικότερα, περισσότερες εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν στο α΄ εξάμηνο του 2009.

--- Αποφάσεις γενικής συνέλευσης

Κατά τη σημερινή Γ.Σ. αποφασίστηκαν: α) η δωρεάν διανομή 77.500 μετοχών σε 27 στελέχη της εταιρίας, καθώς η εισηγμένη αποφάσισε να μη διανείμει φέτος bonus σε χρήμα, β) η αλλαγή της ονομασίας της εταιρίας, διακριτικός τίτλος της οποίας θα είναι Άλφα Γκρίσιν Α.Ε., γ) η εκλογή νέου 9μελούς Δ.Σ. με θητεία έως το 2013.

Το Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα ως κάτωθι:
1.Βασίλειος Α. Γκρίσιν , Πρόεδρος, εκτελεστικό μέλος
2.Νικόλαος Χ. Κακούσιος , Αντιπρόεδρος και Συνδιευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος
3.Βασίλειος Γ. Παππάς, Αντιπρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος
4.Δημήτριος Γ. Παρθένης , Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος
5.Μάριος Μ. Καπενεκάκης , εκτελεστικό μέλος
6.Ευαγγελία Ε. Ρούσσου, εκτελεστικό μέλος
7.Δημήτριος Χ. Κλώνης , μη εκτελεστικό μέλος
8.Ανδρέας Γ. Δρυμιώτης , ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
9.Σταύρος Α. Τσουκαντάς, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v