Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαίσιο: Μέση ετήσια ανάπτυξη 30% στη δεκαετία

Στο 30% διαμορφώνεται η μέση ετήσια ανάπτυξη της εταιρίας Πλαίσιο Computers την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με παρουσίαση της εταιρίας στην ΕΘΕ.

Πλαίσιο: Μέση ετήσια ανάπτυξη 30% στη δεκαετία
Στο 30% διαμορφώνεται η μέση ετήσια ανάπτυξη της εταιρίας Πλαίσιο Computers την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με παρουσίαση της εταιρίας στην ΕΘΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Πλαίσιο Computers κ. Γιώργος Γεράρδος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης, κερδισμένος βγαίνει όποιος έχει ισχυρές εταιρικές δομές και έχει πετύχει συνετή ανάπτυξη στην πάροδο των χρόνων χωρίς να καταφεύγει σε κινήσεις εντυπωσιασμού. 

Ο Όμιλος Πλαίσιο έχει πετύχει μέσα στη δεκαετία μέση ανάπτυξη (CAGR) 30% με κινήσεις ελεγχόμενες και μετρημένες. Αυτή είναι η συστηματική στρατηγική που θα βγάλει τον Όμιλο κερδισμένο και από αυτή την παγκόσμια οικονομική συγκυρία.

Εν συνεχεία, έγινε αναφορά στα οικονομικά αποτελέσματα του 2008 και ειδικότερα στην αύξηση των πωλήσεων κατά 6,98% (412 εκ. ευρώ έναντι 385 την προηγούμενη χρήση).

Επιχειρώντας έναν απολογισμό των λόγων που οδήγησαν στη μειωμένη κερδοφορία, ο κύριος Κώστας Γεράρδος αναφέρθηκε τόσο στις ενδογενείς όσο και στις εξωγενείς δυσμενείς επιδράσεις που διαμόρφωσαν τα κέρδη μετά φόρων μειωμένα κατά 56,8%.

Πιο συγκεκριμένα, οι ενδογενείς παράγοντες αφορούν την αύξηση του προσωπικού και ειδικότερα για την παράλληλη λειτουργία του κέντρου διανομής με το νέο αυτόματο και τον παλιό τρόπο, καθώς και στην αύξηση των χρηματοοικονομικών εξόδων λόγω αυξημένου δανεισμού για τη χρηματοδότηση επενδύσεων.

Ο Όμιλος στη διάρκεια του 2008, προέβη σε σειρά επενδύσεων τόσο για την αναμόρφωση και τη δημιουργία νέων καταστημάτων, όσο και για το νέο κέντρο διανομής στη Μαγούλα. Οι εξωγενείς παράγοντες που αναφέρθηκαν ήταν το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και οι κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες στα αστικά κέντρα κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2008 με αποκορύφωμα τον εμπρησμό του μεγαλύτερου και ιστορικότερου καταστήματος της εταιρείας στη Στουρνάρη.

Σχετικά με την μελλοντική πορεία του Ομίλου, ο κ. Κώστας Γεράρδος αναφέρθηκε στον στόχο της εταιρείας να διεκδικήσει μερίδιο αγοράς, να βελτιστοποιήσει το κεφάλαιο κίνησης, να προχωρήσει με μέτρο σε επενδύσεις (νέο κατάστημα στη Μαγούλα, επαναλειτουργία του καταστήματος της Στουρνάρη) και να συγκρατήσει τα έξοδα.

Τέλος, η διοίκηση του Ομίλου θεωρεί ότι το ικανοποιητικό cash-flow σε συνδυασμό με την ευέλικτη δομή του, του επιτρέπουν να αντιμετωπίζει την κρίση όχι σαν απειλή αλλά σαν άλλη μία σημαντική ευκαιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v