Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AIG Greece: Θετικό ξεκίνημα στο α' τρίμηνο 2009

Αύξηση 8,44% στην παραγωγή ασφαλίστρων κατέγραψαν οι εταιρίες της AIG Greece (AIG ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και National Union Fire Insurance Co of Pittsburgh, PA. - εταιρίες μέλη του American International Group, Inc.) το α' τρίμηνο 2009.

AIG Greece: Θετικό ξεκίνημα στο α τρίμηνο 2009
Παραγωγή ασφαλίστρων 16,7 εκατ. ευρώ κατέγραψαν οι εταιρίες της AIG Greece (AIG ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και National Union Fire Insurance Co of Pittsburgh, PA. - εταιρίες μέλη του American International Group, Inc.) κατά το πρώτο τρίμηνο του 2009 (Δεκέμβριος 2008 - Φεβρουάριος 2009).

Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008, η ποσοστιαία αύξηση διαμορφώθηκε στο 8,44% για το σύνολο των κλάδων επιχειρηματικών και προσωπικών ασφαλίσεων, εκτός αυτοκινήτου. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η θετική εικόνα της Εταιρίας αντικατοπτρίζεται και στην πορεία των επιμέρους τεχνικών δεικτών: Ο δείκτης Ζημιών κινήθηκε στα επίπεδα του 56,6% των καθαρών δεδουλευμένων (και όχι ως ευνοϊκότερα συνηθίζεται, εγγεγραμμένων) ασφαλίστρων, ενώ ο δείκτης Γενικών Εξόδων, αφαιρουμένων των δικαιωμάτων συμβολαίων, συγκρατήθηκε στο 6,3% των καθαρών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων, καταδεικνύοντας, για μία ακόμη φορά τη λειτουργική αποτελεσματικότητα του εταιρικού μοντέλου διαχείρισης.

Ο Μικτός Δείκτης (Combined Ratio) διαμορφώθηκε στο 84,7%.

Σε ό,τι αφορά την πηγή παραγωγής ασφαλίστρων, προκύπτει ένα απόλυτα ισορροπημένο ασφαλιστικό χαρτοφυλάκιο:

* AIG Business Solutions (τομέας εμπορικών και βιομηχανικών ασφαλίσεων): 49%
* AIG Personal Solutions (τομέας προσωπικών ασφαλίσεων): 51%

Στον τομέα των επιχειρηματικών ασφαλίσεων (AIG Business Solutions), κατεγράφη αύξηση παραγωγής 11,85%, με τους Κλάδους Αστικής Ευθύνης & Διαχείρισης Κρίσεων (Προϊόντα αστικής ευθύνης επιχειρήσεων, ευθύνης και ανάκλησης προϊόντων, περιβαλλοντικής ευθύνης, απαγωγής και λύτρων κ.α.) και Χρηματικών Απωλειών (Προϊόντα ευθύνης στελεχών & διευθυντών, επαγγελματικής ευθύνης κ.α.) να σημειώνουν τα υψηλότερα ποσοστά.

Σημειώνεται, ότι με μοναδική ευρύτητα λύσεων που καλύπτουν ολοκληρωμένα το σύνολο των ασφαλιστικών αναγκών των επιχειρήσεων – Εργαζόμενοι, Πελάτες, Περιουσία, Ευθύνες επιχείρησης και Ευθύνες Στελεχών επιχείρησης – τα Business Solutions επιβραβεύονται με την εμπιστοσύνη των ασφαλιστικών συμβούλων και επιχειρήσεων.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως το 60% των επιχειρήσεων που εμφανίζονται στις 100 πρώτες θέσεις στη λίστα «Business Leaders» της ICAP, έχουν ενεργή ασφαλιστική συνεργασία με την AIG.

Στον τομέα των προσωπικών ασφαλίσεων (AIG Personal Solutions), o Κλάδος Αυτοκινήτου συνέχισε την κερδοφόρα πορεία του, με το Μικτό Δείκτη (Combined Ratio) να βρίσκεται στο 82%, χάρη στην προσεκτική εμπορική πολιτική και συνετή διαχείριση του χαρτοφυλακίου. Η σειρά προϊόντων «AIG Symphony», που απευθύνεται σε πελάτες υψηλής οικονομικής επιφάνειας και συμπλήρωσε τον πρώτο χρόνο παρουσίας στην αγορά, απέφερε ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για δυναμική ανάπτυξη μέσα στο 2009.

Παράλληλα με την αύξηση των μεγεθών της, η AIG Greece παραμένει προσηλωμένη στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας εξυπηρέτησης και αποζημιώσεων. Πρόσφατα διενεργήθηκε έρευνα μέτρησης του βαθμού ικανοποίησης αποζημιωθέντων, ασφαλιζόμενων στην Εταιρία και τρίτων, σύμφωνα με την οποία το 88% των αποζημιωθέντων αξιολογεί τη διαδικασία αποζημιώσεων της AIG Greece ως ‘γρήγορη και δίκαιη’.

Σημειώνεται πως το ύψος των αποζημιώσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2009 ξεπέρασε τα €5.2 εκ.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Εταιρίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της AIG Greece, κ. Χρήστος Αδαμαντιάδης, σημείωσε τα εξής: «Το ξεκίνημα του 2009 κρίνεται θετικό και μας δημιουργεί αισιοδοξία πως και αυτή τη χρονιά θα επιτύχουμε τους στόχους μας. Μέσα σε ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον, η φερεγγυότητα, η τεχνογνωσία, και η αξιοπιστία της AIG Greece αποτελούν τα ποιοτικά αυτά χαρακτηριστικά που μας επιτρέπουν να βρισκόμαστε σταθερά δίπλα στους Συνεργάτες και Ασφαλισμένους μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο