Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα ταμεία θα συμμετάσχουν στην ΑΜΚ της ΕΤΕ

Τη θετική της στάση απέναντι στην ΑΜΚ της Εθνικής διατυπώνει η κυβέρνηση, μέσω ανακοίνωσης του ΥΠΟΙΟ, όπου τονίζεται ότι η συμμετοχή των φορέων του δημοσίου συμβάλλει στην αξιοποίηση της περιουσιακής τους θέσης.

Τα ταμεία θα συμμετάσχουν στην ΑΜΚ της ΕΤΕ
Τη θετική της στάση απέναντι στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής διατυπώνει η κυβέρνηση, μέσω ανακοίνωσης του ΥΠΟΙΟ, όπου τονίζεται ότι η συμμετοχή των φορέων του δημοσίου κατά το ποσοστό που τους αναλογεί συμβάλλει στην αξιοποίηση της περιουσιακής τους θέσης.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση: "Μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με την προτεινόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας κατά 1,25 δις. ευρώ, από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να είναι θετική σε κάθε τέτοια πρωτοβουλία, αφού με τον τρόπο αυτό θωρακίζεται ακόμη περισσότερο το τραπεζικό σύστημα της χώρας μας και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη σταθερή και υγιή ανάπτυξη των ελληνικών τραπεζών.

Στο πλαίσιο αυτό, η συμμετοχή των φορέων του Δημοσίου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, κατά το ποσοστό που τους αναλογεί με βάση την υπάρχουσα μετοχική σύνθεση, θα συμβάλλει στην περαιτέρω αξιοποίηση της περιουσιακής τους θέσης".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v