Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναστολή απεργίας στον ΟΛΠ

Ανέστειλαν την απεργία τους οι εργαζόμενοι στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, μετά τη συνάντηση που είχαν με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Κατσέλη.

Αναστολή απεργίας στον ΟΛΠ
Ανέστειλαν την απεργία τους οι εργαζόμενοι στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, μετά τη συνάντηση που είχαν με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Κατσέλη, μεταδιδει το ΑΠΕ. 

Ύστερα από δίωρη συνεδρίαση μεταξύ των μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας και του Δ.Σ. της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, οι προτάσεις της υπουργού κρίθηκαν θετικές και οι κινητοποιήσεις που είχαν ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου ανεστάλησαν.

Ως εκ τούτου, από αύριο το λιμάνι επανέρχεται στους κανονικούς του ρυθμούς.

Μετά τη συνάντηση η κ. Κατσέλη δήλωσε ότι ζήτησε η ίδια τη συνάντηση προκειμένου να ενημερώσει για την έναρξη του διαλόγου με την COSCO, για τη συμφωνία του ΟΛΠ με τη ΣΕΠ (θυγατρική της εταιρίας στην Ελλάδα), σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ανάληψη από τον ΟΛΠ για περίοδο 15 ημερών της τιμολόγησης των παρεχόμενων στον ΣΕΜΠΟ υπηρεσιών, και για να ζητήσει την κατάθεση των προτάσεών τους σχετικά με τη σύμβαση παραχώρησης.

Την ίδια ώρα, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει δεκτές από την αρμόδια υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λ. Κατσέλη.

"Δεν υπάρχει τέτοια σκέψη", τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς εάν στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία στο λιμάνι. "Γι' αυτό ακριβώς ακολουθούμε μια πορεία επίλυσης του ζητήματος μέσω του διαλόγου", πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v