Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mobile Technology και Diversa σύντομα στην ΕΝ.Α.

Με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς αναπτύσσονται οι εταιρείες που ιδρύθηκαν από την THERMI. Δύο από αυτές (Mobile Technology και Diversa) αναμένεται να εισάγουν τις μετοχές τους στο X.A. το επόμενο τρίμηνο.

Mobile Technology και Diversa σύντομα στην ΕΝ.Α.
Με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς αναπτύσσονται οι εταιρείες που ιδρύθηκαν από την Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων THERMI A.E..

H εταιρεία BIOMEROSIN LABORATORIES A.E. που ιδρύθηκε από την THERMI και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του WISCONSIN κ. Γεώργιο Παπαϊωάννου βρίσκεται στα τελευταία στάδια για τη διεθνή κατοχύρωση και προστασία της πνευματικής της ιδιοκτησίας που αποτελείται από χαρτοφυλάκιο τριών ευρεσιτεχνιών, οι οποίες συνθέτουν ένα σύστημα τρισδιάστατης απεικόνισης της κίνησης των κάτω άκρων σε πραγματικό χρόνο με τη βοήθεια ακτινών Χ.

Η εταιρεία βελτιώνει συνεχώς το πειραματικό μοντέλο που έχει εγκαταστήσει σε ερευνητικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου του WISCONSIN στις Η.Π.Α., παράλληλα με δοκιμές που διεξάγει σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών. Στόχος της εταιρείας είναι η πιστοποίηση του συστήματος και η αρχική εγκατάστασή του σε 5 στρατιωτικά Νοσοκομεία των Η.Π.Α. που δέχονται τραυματίες από τις εμπόλεμες ζώνες ιδιαίτερα του Αφγανιστάν και του Ιράκ.

Ταυτόχρονα, η BIOMEROSIN LABORATORIES ηγείται διεθνούς κοινοπραξίας, που ανέλαβε από τις Βρυξέλες, Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα προϋπολογισμού 1,3 Εκ. Ευρώ για την δημιουργία ενός «έξυπνου προσαρμοστικού υφάσματος» με εφαρμογή συνδυασμού τεχνολογιών προηγμένων υλικών και αισθητήρων οπτικών ινών που θα επιτρέπει την ανακούφιση ασθενών μακρόχρονης κατάκλισης και την αποφυγή δημιουργίας πληγών στο δέρμα τους. Στην κοινοπραξία συμμετέχουν μαζί με την BIOMEROSIN LABORATORIES, οργανισμοί και εταιρείες από την Ευρώπη (Γερμανία, Αγγλία, Κύπρο), και την Ιαπωνία, καθώς και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας.

Η εταιρεία VIDAVO A.E. που ιδρύθηκε από την THERMI και τον Επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Παντελή Αγγελίδη, πραγματοποίησε την εισαγωγή της στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α.) του Χρηματιστηρίου Αθηνών και είναι σήμερα η μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία στον χώρο της Τηλεματικής στην Υγεία. Έχει ενεργό ρόλο στο διαδημοτικό πρόγραμμα τηλεϊατρικής σε συνεργασία με τη VODAFONE, ενώ πρόσφατα δραστηριοποιείται σε μελέτες εφαρμογής πρωτοκόλλων παρακολούθησης της ποιότητας ζωής ευπαθών ομάδων πληθυσμού σε αναπτυσσόμενες χώρες σε συνεργασία με το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο ΜΙΤ.

Μέσα στο επόμενο τρίμηνο αναμένεται να εισάγουν τις μετοχές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΕΝ.Α.), δύο ακόμη εταιρείες στις οποίες συμμετέχει η THERMI:

• H MOBILE TECHNOLOGY A.E. που είναι σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα στον χώρο της πληροφορικής με εξειδίκευση στα συστήματα απομακρυσμένης τιμολόγησης και διαχείρισης αποθεμάτων και αποθήκης μέσω της τεχνολογίας RFID και η DIVERSA Α.Ε. που αναπτύσσει αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης ημιπολύτιμων ρολογιών.

Η εταιρεία THE SECOND METHOD A.E. που ιδρύθηκε από την THERMI και από ομάδα νέων ερευνητών στον κλάδο των multimedia εφαρμογών, ολοκλήρωσε και λανσάρισε πρόσφατα στην αγορά τo πρώτο από μια σειρά έξι προϊόντων με την ονομασία “PLAY”, τα οποία αποτελούν εφαρμογές λογισμικού λογοθεραπείας, ένα χρήσιμο εργαλείο για την αποκατάσταση συγκεκριμένων φωνημάτων από παιδιά προσχολικής - σχολικής ηλικίας ή ενήλικες με προβλήματα άρθρωσης. Το προϊόν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία σε εκδήλωση που οργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της THERMΙ.

Η εταιρεία RETHINK A.E. στην οποία συμμετέχει η THERMI, έχει ολοκληρώσει πρόσφατα ένα εκτεταμένο πρόγραμμα επέκτασης των παρεχόμενων υπηρεσιών ανακύκλωσης-ανακατασκευής αναλωσίμων μερών εκτυπωτών σε όλη την Ελλάδα, ενώ βρίσκεται προ σημαντικών συνεργασιών με ισχυρές εταιρείες διαφόρων κλάδων για την τακτική ανανέωση του μηχανογραφικού τους εξοπλισμού.

Η εταιρεία GAS SYSTEM A.E., στην οποία συμμετέχει η THERMI, πρόσφατα έχει προσανατολισθεί σε επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής της και τη δραστηριοποίησή της στην υλοποίηση έργων φωτοβολταικών πάρκων, μια αγορά γρήγορα αναπτυσσόμενη στην Ελλάδα.

Η εταιρεία PHARMATEN INDUSTRIAL A.E., που στεγάζεται στην THERMI και ανήκει στον όμιλο εταιρειών PHARMATEN είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα η οποία εξάγει τεχνογνωσία σχεδιασμού και προτυποποίησης γραμμών παραγωγής δραστικών ουσιών φαρμάκων και διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα εργαστήρια δοκιμών και πιστοποίησης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων της THERMI.

Εξάλλου, τον προηγούμενο μήνα η THERMI διέθεσε το τελευταίο ποσοστό που κατείχε στην εταιρεία HELLASTAT A.E., η οποία αναπτύσσει αυτοματοποιημένες εφαρμογές λογισμικού για την παρακολούθηση εταιρικών και κλαδικών οικονομικών στατιστικών στοιχείων με βάση τα πρότυπα XBRL και είχε ήδη προ διετίας αποφοιτήσει από την Θερμοκοιτίδα.

Η Θερμοκοιτίδα THERMΙ είναι μία πρωτοβουλία του Δρ. Βασίλη Τακά από κοινού με την εισηγμένη στο Χ.Α., ΚΟΥΜΠΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε., την IBG CAPITAL του Ομίλου MARFIN και την Proton Bank που εντάχθηκε το 2003 στο πρόγραμμα «ΕΛΕΥΘΩ» της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Κατά τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της THERMI A.E., κ. Βασίλη Τακά, η επένδυση της Θερμοκοιτίδας τα τελευταία 6 χρόνια σε τεχνολογίες αιχμής και καινοτομικά προϊόντα με την δημιουργία νέων τεχνολογικά καινοτόμων εταιρειών, σε συνεργασία με Έλληνες ερευνητές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό αποδίδει καρπούς και δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η Ελληνική Οικονομία για να επιβιώσει μέσα στη διεθνή οικονομική κρίση.

Ήδη οι βασικοί μέτοχοι της THERMI μαζί με το ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΝΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΤΑΝΕΟ) έχουν ιδρύσει το Αμοιβαίο Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών THERMI – TANEO VENTURE CAPITAL FUND το οποίο επενδύει κυρίως στην Πράσινη Ενέργεια και αναπτύσσει Αιολικά και Φωτοβολταϊκά Πάρκα δυναμικότητας περίπου 150 MW σε όλη την Ελληνική περιφέρεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v