Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ατλάντικ: Συνέχεια για κόντρα των βασικών μετόχων

Συνεχίζεται η κόντρα των βασικών μετόχων της Ατλάντικ με φόντο την αίτηση υπαγωγής της εταιρίας στο άρθρο 99. Με σκληρή ανακοίνωσή του ο κ. Λαουτάρης κατηγορεί τη διοίκηση της εταιρίας για λάθη και παρανομίες.

Ατλάντικ: Συνέχεια για κόντρα των βασικών μετόχων
Συνεχίζεται η κόντρα των βασικών μετόχων της Ατλάντικ αυτήν τη φορά με φόντο την αίτηση υπαγωγής της εταιρίας στο άρθρο 99.

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο μεγαλομέτοχος της εταιρίας κ. Γαληνός Λαουτάρης επιτίθεται κατά της διοίκησης Αποστόλου για μια σειρά καταστροφικών, όπως λέει, κινήσεων, ενώ κάνει λόγο και για παράνομες ενέργειες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Γ. Λαουτάρη έχει ως εξής:

"Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών.

Με πρωτόγνωρες και παράνομες μεθοδεύσεις και ενέργειες της 'επικίνδυνης και ανύπαρκτης' διοίκησης της εταιρίας, έχει στηθεί 'πάρτι' ξεπουλήματος της εταιρίας ΑΤΛΑΝΤΙΚ.
Και η ειρωνεία:

'Όλα αυτά' στο όνομα της δήθεν εξυγίανσης της εταιρίας και της δήθεν προστασίας των εργαζομένων.
Σφάξε με πασά μου ν’ αγιάσω.

'Το μεγάλο στοίχημα' που μπαίνει για το κράτος, το χρηματιστήριο, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το αρμόδιο υπουργείο, τις διωκτικές αρχές και για όλους τους αρμόδιους φορείς είναι η ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.
Είναι η άμεση επέμβασή τους, ώστε να μην αποτελέσει και η ΑΤΛΑΝΤΙΚ μια ιστορική μνήμη ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών.

Οφείλει η Πολιτεία να επέμβει ΑΜΕΣΑ.

Δύο και πλέον χρόνια 'φωνάζαμε απεγνωσμένα' για τον επικείμενο κίνδυνο.

Δύο και πλέον χρόνια όλες οι αρμόδιες αρχές 'έχουν ενημερωθεί' για τις παρανομίες που θα οδηγούσαν στο μοιραίο.
Ουδείς συγκινήθηκε.

Ούτε καν όταν έγινε επερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων.
Τα έβαζε ο Δαυίδ με τον Γολιάθ.

Οι υψηλοί προστάτες με τους -γνωστούς αγνώστους- διαύλους επικοινωνίας μετέτρεπαν τις 'παράνομες πράξεις' σε δήθεν προσωπικά μίση και έριδες οικογενειών.

Γευόμαστε τώρα τους καρπούς των ενεργειών τους.
Οι τελευταίες ενέργειες, 'κραυγαλέα παράνομες' από ανθρώπους επικίνδυνους και ανίκανους να διαχειριστούν επιχειρήσεις, με πλήρη απουσία και πλήρη έλλειψη ενημέρωσης της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας, επιτάσσουν την άμεση επέμβαση της Πολιτείας διά των αρμόδιων οργάνων και φορέων της.
Ήδη τους είχαμε εκ νέου ενημερώσει.
Ήδη τους είχαμε εκ νέου προειδοποιήσει.
Εμείς με όλες μας τις δυνάμεις θα αντισταθούμε σε αυτήν τη λαίλαπα καταστροφής μιας από τις καλύτερα διαρθρωμένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, σε έναν από τους πιο εύρωστους και υγιείς τομείς της οικονομίας μας.

Η δήθεν 'επίκληση' της οικονομικής συγκυρίας δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για παράνομες πράξεις και ενέργειες που έγιναν με 'πλήρη άγνοια' της γενικής συνέλευσης της εταιρίας και των μειοψηφούντων μετόχων.

Η δόλια απόκρυψη από τους μετόχους στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της εταιρίας (26/5/2010), των αποφάσεων που είχε ήδη λάβει η διοίκηση της εταιρίας και η προκλητική τοποθέτηση στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας του Παναγιώτη Αποστόλου, ατόμου με απόλυτη φυσική αδυναμία να ασκήσει τα καθήκοντά του, και μάλιστα χωρίς αναπληρωτή, του μαρτυρούν για τον 'εκ προμελέτης φόνο' της εταιρίας Ατλάντικ.

Ήλθε η ώρα να επέμβει άμεσα η Πολιτεία.
Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της εταιρίας Ατλάντικ για παράνομες πράξεις και ενέργειες.

Καταγγέλλουμε τις διοικήσεις της εταιρίας ΑΤΛΑΝΤΙΚ ότι συνειδητά την τελευταία διετία με παράνομες πράξεις και ενέργειες οδήγησαν την εταιρία στην πλήρη απαξίωση.

Καταγγέλλουμε τις διοικήσεις της εταιρίας ΑΤΛΑΝΤΙΚ και της ΒΗΤΑ ΠΙ για παράνομες πράξεις και 'μεθόδευση' ξεπουλήματος της χονδρικής της ΑΤΛΑΝΤΙΚ, με προφανή στόχο και σκοπό τη ΜΗ δυνατότητα εξυγίανσης της ΑΤΛΑΝΤΙΚ.

Καταγγέλλουμε όσους συμμετείχαν σε αυτήν την ενέργεια ξεπουλήματος, η οποία συντελέστηκε και ολοκληρώθηκε την 'προτεραία' της κατάθεσης της αιτήσεως υπαγωγής της ΑΤΛΑΝΤΙΚ στο άρθρο 99.

Καταγγέλλουμε ως ηθικό αυτουργό όλων των ανωτέρω εγκληματικών πράξεων και παραλείψεων την οικογένεια Αποστόλου, κάτοχο του πλειοψηφικού πακέτου της ΑΤΛΑΝΤΙΚ και ελέγχουσα πλήρως τις διοικήσεις της ΑΤΛΑΝΤΙΚ και της ΒΗΤΑ ΠΙ.

Καταγγέλλουμε ως άμεσο συνεργό και αυτουργό τον Ιωάννη Πηλίδη για την κατάστρωση και εκτέλεση του σχεδίου ξεπουλήματος της χονδρικής.

Καταγγέλλουμε κάθε πράξη ξεπουλήματος των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας που 'επιχειρείται' πλέον καθημερινά και συστηματικά στο 'όνομα της δήθεν εξυγίανσης' του άρθρου 99.

Επισημαίνουμε την τουλάχιστον 'περίεργη' ανάμιξη της εταιρίας ΕΛΓΕΚΑ στο ξεπούλημα της χονδρικής της εταιρίας και στην 'προθυμία' εξαγοράς της, με αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων - απόσχιση κλάδου.

Επισημαίνουμε την προσπάθεια 'νομιμοποίησης' αυθαίρετων και εξόχως παράνομων, παράτυπων και προκλητικά ζημιογόνων για την εταιρία πράξεων της διοίκησης εταιρίας, με την προσφυγή στο 'περίεργο' άρθρο 99, πουτουλάχιστον για εμάς είναι εξόχως αντισυνταγματικό, καθ’ ο μέρος οι επιχειρούμενες μέσω αυτού του άρθρου ενέργειες και πράξεις 'δεν απηχούν' τη θέληση και επιθυμία της γενικής συνέλευσης της εταιρίας (με αυξημένη πλειοψηφία) και μάλιστα ενεργούνται ερήμην της.

Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας, ασκώντας όλες τις ενέργειες που μας δίνει ο νόμος.

Θα πρέπει επιτέλους και η Πολιτεία να ευαισθητοποιηθεί".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v