Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μινωικές: Παίρνουν πίσω το 33,35% της HSW

Οι Μινωικές Γραμμές σχετικά με τη συμφωνία πώλησης της συμμετοχής τους στη Hellenic Seaways προς την ΑΝΕΚ, κατόπιν μη καταβολής από την ΑΝΕΚ της πληρωτέας δόσης, προέβησαν σε δήλωση υπαναχώρησης από τη σύμβαση πώλησης.

Μινωικές: Παίρνουν πίσω το 33,35% της HSW
Tην οξύτατη κρίση στον χώρο της ακτοπλοΐας αλλά και τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η ΑΝΕΚ φανερώνει η σημερινή ανακοίνωση των Μινωικών Γραμμών, σύμφωνα με την οποία οι Μινωικές προχώρησαν σε δήλωση υπαναχώρησης από τη συμφωνία με την ΑΝΕΚ για πώληση στην τελευταία του 33,35% της HSW.

H ενέργεια αυτή των Μινωικών προβλέπεται από τη σχετική σύμβαση του 2009.

Η σύμβαση προέβλεπε ότι η ΑΝΕΚ θα κατέβαλε προκαταβολή 47,5 εκατ. ευρώ, η οποία και καταβλήθηκε, συν τρεις ετήσιες δόσεις το 2010, το 2011 και το 2012 για την πλήρη καταβολή του τιμήματος.

Ωστόσο, η ΑΝΕΚ δήλωσε αδυναμία καταβολής της δόσης του 2010.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day από πηγές προσκείμενες στις Μινωικές, η σύμβαση δεν προβλέπει επιστροφή της προκαταβολής σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής των υπόλοιπων δόσεων.

Ως εκ τούτου, η ΑΝΕΚ εμφανίζεται τώρα να χάνει τα 47,5 εκατ. ευρώ της προκαταβολής και το 33,35% της HSW.

Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πηγές, δεν μπορεί να αποκλειστεί τελεσίδικα το ενδεχόμενο συνέχισης της συμφωνίας εφόσον βρεθούν τα χρήματα για την καταβολή του τιμήματος.

Η ανακοίνωση των Μινωικών Γραμμών 

Η εταιρία Μινωικές Γραμμές Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρία (εφεξής η εταιρία), κατ’ επιταγήν του Ν. 3340/2005 και της υπ’ αριθμ. 3/347/2005 απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοινώνει τα ακόλουθα σε σχέση με την από 18/5/2009 ανακοινωθείσα προς το επενδυτικό κοινό συμφωνία πώλησης του συνόλου της συμμετοχής της στην εταιρία Χελλένικ Σηγουέις ΑΝΕ (η σύμβαση πώλησης), προς την εταιρία Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρία Κρήτης Α.Ε. (εφεξής η ΑΝΕΚ):

Η εταιρία, κατόπιν μη καταβολής από την ΑΝΕΚ της πληρωτέας την 30ή Νοεμβρίου 2010 δόσης του τιμήματος πώλησης, σύμφωνα με τη σύμβαση πώλησης, προέβη στη συμβατικώς προβλεπόμενη δήλωση υπαναχώρησής της από τη σύμβαση πώλησης και ανέλαβε τους τίτλους των μετοχών της επί της Χελλένικ Σηγουέις ΑΝΕ από τη θεματοφύλακα τράπεζα Alpha Bank Α.Ε.

Η εταιρία, σεβόμενη τις επιταγές της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, θα ενημερώσει έγκαιρα και έγκυρα το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη.

---Η ανακοίνωση της ΑΝΕΚ

Η ΑΝΕΚ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που απορρέουν από το άρθρο 2 της απόφασης 3/347/2005 του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι η προβλεπόμενη δόση για τις 30/11/2010 δεν κατεβλήθη στην εταιρία Μινωικές Γραμμές ΑΝΕ σύμφωνα με το από 18/5/2009 συμφωνητικό για την αγορά του ποσοστού 33,35% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Χελλένικ Σηγουέις ΑΝΕ.

Η εταιρία θα ενημερώσει σύμφωνα με τις επιταγές της χρηματιστηριακής νομοθεσίας για κάθε νόμιμη ενέργεια που θα προβεί για την προάσπιση των συμφερόντων των μετόχων της και την τελική εξέλιξη αυτής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v