Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sato: Πώληση συμμετοχών σε Γερμανία και Τουρκία

Η SATO ανακοίνωσε ότι πουλά τις συμμετοχές της στην αγορά της Γερμανίας και της Τουρκίας. Ειδικότερα πουλά το 99,85% της "TCC-The Chair Company", έναντι 1,9 εκατ. και  το 100% της "Nowy Styl Sp. Z.o.o., έναντι 5,15 εκ.

Sato: Πώληση συμμετοχών σε Γερμανία και Τουρκία
Η Sato ανακοίνωσε ότι πουλά τις συμμετοχές της στην αγορά της Γερμανίας και της Τουρκίας. Ειδικότερα πουλά το 99,85% της "TCC-The Chair Company", έναντι 1,9 εκατ. και το 100% της "Nowy Styl Sp. Z.o.o., έναντι 5,15 εκ.

Η SATO γνωστοποιεί ότι προέβη στη μεταβίβαση ολόκληρου του ποσοστού συμμετοχής της (99,85% του μετοχικού κεφαλαίου) στην εδρεύουσα στην Τουρκία εταιρεία "TCC-The Chair Company Buro Koltuk Sanayi ve Ticaret Limited Sirketi", έναντι 1,9 εκατ. ευρώ, στους κ.κ. Mustafa Yilmaz και Ahmet Durak.

Ακολούθως, η Sato προέβη στη μεταβίβαση ολόκληρου του ποσοστού συμμετοχής της (100% του μετοχικού κεφαλαίου) στην εδρεύουσα στη Γερμανία "SATO Office GmbH", στην εταιρεία "Nowy Styl Sp. Z.o.o.". Από την εν λόγω συναλλαγή θα εισπραχθεί ποσό 5,15 εκατ. Ευρώ.

Οι ανωτέρω συναλλαγές δεν θα έχουν επίπτωση στα αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης 2011, δεδομένου ότι τα αποτελέσματα της κλειόμενης χρήσης 2010 θα επιβαρυνθούν με απομείωση της αξίας στοιχείων του Ενεργητικού κατά €3,2 εκατ., προκειμένου να αντικατοπτρίζεται η τιμή πώλησης.

Η Εταιρεία, υλοποιεί επιχειρησιακό σχέδιο εστίασης στα στρατηγικά της Brands Sato και ENTOS και στις αποδοτικότερες δραστηριότητες, αποεπενδύοντας από επιλεγμένα σημεία και brands και ενισχύοντας την προϊοντική της γκάμα και τις Λειτουργίες Εξυπηρέτησης Πελατών και Logistics.
 
Παράλληλα, εφαρμόζει - ήδη με επιτυχία - προγράμματα μείωσης δαπανών και κεφαλαίου κίνησης, ενώ προγραμματίζει μείωση υποχρεώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v