Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΑΣΩ: Προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου 10 εκ.

Την αύξηση κατά 10 εκατ. ευρώ και προβάδισμα στους νέους γιατρούς αποφάσισε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΙΑΣΩ η οποία και αποδέχτηκε την πρόταση του Προέδρου να ανοίξουν οι πόρτες του ΙΑΣΩ σε νέους επιστήμονες.

ΙΑΣΩ: Προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου 10 εκ.
Την αύξηση κατά 10 εκατ. ευρώ και προβάδισμα στους νέους γιατρούς αποφάσισε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΙΑΣΩ η οποία και αποδέχτηκε την πρόταση του Προέδρου του Ομίλου Δρ. κ.Γ. Σταματίου να ανοίξουν οι πόρτες του ΙΑΣΩ σε νέους επιστήμονες.

Αναλυτικότερα, την αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών ύψους μέχρι 3.508.233,52 ευρώ και έκδοση 7.973.258 νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας €0,44 εκάστη, με τιμή διάθεσης €1,25 η κάθε μία, με σκοπό την άντληση κεφαλαίων ύψους μέχρι €9.966.572,50 και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων σε αναλογία 150 νέες μετοχές για κάθε 1.000 παλαιές μετοχές, αποφάσισε η Γ.Σ. του ΙΑΣΩ στις 27/6/2011.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν, συνολικού ύψους προ των εξόδων έκδοσης μέχρι €9.966.572,50, αποφασίστηκε να διατεθούν, όπως προβλεπόταν από την αρχική πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου προς την Γενική Συνέλευση αναλογικά μειωμένα, λόγω του γεγονότος ότι αποφασίστηκε η αύξηση μικρότερου ποσού σε σχέση με το αρχικά προτεινόμενο από το Διοικητικό Συμβούλιο, ως εξής:
 
* κατά ποσό €2.000.000,00 για τη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου,
* κατά €1.333.333,33 το 2011 και €666.666,67 το 2012, της θυγατρικής εταιρίας HOCO AE με σκοπό τη χρηματοδότηση με κεφάλαιο κίνησης της ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ ΑΕ, η οποία είναι θυγατρική της HOCO AE,
* κατά ποσό €1.666.666,67 για επενδύσεις στην ΙΑΣΩ ΑΕ και συγκεκριμένα ποσό €400.000,00 το 2011 και €266.666,67 το 2012 θα διατεθεί για επενδύσεις στα υφιστάμενα κτίρια της ΙΑΣΩ και της Παιδιατρικής και αφορούν στην ανακατασκευή των νοσηλευτικών τμημάτων και στη βελτίωση των εγκαταστάσεων, ποσό €666.666,67 θα διατεθεί για επενδύσεις σε νέο ιατρικό και βιοϊατρικό εξοπλισμό καθώς και σε αντικατάσταση παλαιωμένου ξενοδοχειακού εξοπλισμού, εκ των οποίων €333.333,34 το 2011 και €333.333,33 το 2012 και ποσό €333.333,33 θα διατεθεί για επενδύσεις αναβάθμισης και προσθήκης hardware και software των υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων κατά το έτος 2011.

* Το υπόλοιπο καθαρό ποσό, μετά την αφαίρεση των δαπανών της αύξησης, θα διατεθεί για την αποπληρωμή, κατά το έτος 2011, του υφιστάμενου βραχυπρόθεσμου δανεισμού της ΙΑΣΩ ΑΕ.

Η υπέρ το άρτιον διαφορά θα αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού "Αποθεματικά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον". 

Σε περίπτωση ύπαρξης αδιάθετων μετοχών μετά την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης, το Διοικητικό Συμβούλιο θα διαθέσει μετοχές σε νέους συνεργάτες ιατρούς.
 
Οι νέες κοινές μετοχές που θα εκδοθούν θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της χρήσης 2011, εφόσον διανεμηθεί μέρισμα. Σύμβουλος έκδοσης της αύξησης έχει οριστεί η Εμπορική Τράπεζα.

Στην ομιλία του προς τους μετόχους, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γεώργιος Σταματίου υπενθύμισε ότι πριν από 1 μήνα, το ΙΑΣΩ έκλεισε 15 χρόνια ζωής, 15 χρόνια ΙΑΣΩ, 15 χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων νοσηλεύτηκαν πάνω από 480 χιλιάδες άτομα, εξυπηρετήθηκαν περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια εξωτερικοί ασθενείς και γεννήθηκαν πάνω από 213 χιλιάδες παιδιά. Στο ΙΑΣΩ γεννήθηκε το 40% των παιδιών της Αττικής και το 14% των παιδιών Πανελλαδικά. Τα μεγέθη είναι εντυπωσιακά και είναι μεγέθη που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μας. Τα τελευταία δέκα χρόνια, το ΙΑΣΩ κατέβαλε στους μετόχους και στην εφορία για φόρο εισοδήματος, 278 εκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Ζούμε κοσμογονικές αλλαγές σε όλους τους κλάδους της Ελληνικής οικονομίας. Ζούμε ανατροπές φιλοσοφίας ετών. Αλλάζουν καθημερινά όλα, και αν θέλουμε να παραμείνουμε στην πρωτοπορία του κλάδου πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις αλλαγές αυτές και να είμαστε διαρκώς έτοιμοι να υποδεχτούμε και να διαχειριστούμε κάθε νέο δεδομένο της αγοράς. Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα ώστε να μπορούμε να διαχειριστούμε τα θέματα που θα προκύψουν. Απαιτείται αυτογνωσία και προγραμματισμός ενεργειών. Απαιτείται ταχύτητα λήψης αποφάσεων και πληρότητα άμεσης υλοποίησης των επιχειρηματικών σχεδίων. Απαιτείται ετοιμότητα. Ετοιμότητα αλλά και προσαρμογή στις αλλαγές οι οποίες προϋποθέτουν ενότητα, σύμπνοια, συνεργασία, αλληλοκάλυψη και αλληλεγγύη μεταξύ μας, ισορροπία στις σχέσεις παλαιών και νέων μετόχων, καθώς και ισοτιμία μεταξύ παλαιών και νέων ιατρών.

Μιλώντας ειδικά για την αύξηση κεφαλαίου ο κ. Σταματίου είπε απευθυνόμενος στους παλαιούς μετόχους: “Σας καλώ να δώσουμε προβάδισμα στους νέους ιατρούς συναδέλφους. Να ανοίξουμε την πόρτα της εταιρείας μας περισσότερο στους ιατρούς που θα αποτελέσουν την διάδοχη κατάσταση στη δουλειά μας, στο μετοχικό κεφάλαιο, στη διοίκηση και το αύριο του ΙΑΣΩ. Γιατί πράγματι οι νέοι αποτελούν το αύριο του ΙΑΣΩ”. Aπευθυνόμενος προς τους νέους γιατρούς, o κ. Σταματίου είπε: “Σας καλώ να υποδεχθείτε αυτή την ευκαιρία και να την αξιοποιήσετε, γιατί το ΙΑΣΩ προσέφερε πολλά και μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα στο μέλλον. Γιατί το ΙΑΣΩ έχει μέλλον και μάλιστα λαμπρό αν υλοποιηθούν και συνεκτιμηθούν τα προαναφερόμενα.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v