Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΓΕΚΑ: Ξεκινά το Κέντρο Εμπορευματοκιβωτίων

Περίπου στα τέλη του έτους τοποθετείται η λειτουργία του Κέντρου Διαχείρισης Εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά στις εγκαταστάσεις του νέου σταθμού εμπορευματοκιβωτίων, συνολικής επένδυσης 5 εκατ. ευρώ.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
ΕΛΓΕΚΑ: Ξεκινά το Κέντρο Εμπορευματοκιβωτίων
Περίπου στα τέλη του έτους τοποθετείται η λειτουργία του Κέντρου Διαχείρισης Εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά στις εγκαταστάσεις του νέου σταθμού εμπορευματοκιβωτίων, συνολικής επένδυσης 5 εκατ. ευρώ, που υλοποιεί η PCDC Α.Ε., στην οποία συμμετέχουν από κοινού η Diakinisis Port (θυγατρική της ΕΛΓΕΚΑ) και η Cosco Ports (Greece).
 
Οι εργασίες κατασκευής του κέντρου, που αποτελεί μέρος της στρατηγικής συμφωνίας του ομίλου ΕΛΓΕΚΑ με τον όμιλο Cosco, ξεκίνησαν στις 18 Ιουλίου, ενώ η συνολική καλυμμένη επιφάνεια που θα έχει το κέντρο διαχείρισης είναι 7.000 τ.μ.

Παράλληλα, ο όμιλος ΕΛΓΕΚΑ, έχοντας ως κριτήριο τη στρατηγική του ανάπτυξη στην αγορά του χονδρεμπορίου, υλοποιεί σειρά ενεργειών, οι οποίες θα του επιτρέψουν να καταστεί εκ των πρωταγωνιστών του κλάδου.

Σταδιακά θα δραστηριοποιηθεί και στον χώρο των οπωροκηπευτικών, και συγκεκριμένα στη διακίνηση και στην προμήθεια σημείων λιανικής πώλησης με φρέσκα και πιστοποιημένα φρούτα και λαχανικά.

Η σχετική επένδυση που απαιτείται για την υποστήριξη της δραστηριότητας -αρχικά για την εξυπηρέτηση της βόρειας Ελλάδας- έχει ήδη ολοκληρωθεί. Επίσης, στον προγραμματισμό του ομίλου περιλαμβάνεται και η δραστηριοποίησή του στον χώρο της ανάπτυξης προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας (private label) για συνεργαζόμενους πελάτες.
 
Όσον αφορά στο τελευταίο, έχει ήδη δημιουργηθεί τμήμα ανάπτυξης, το οποίο υλοποιεί σειρές σχετικών ειδών για την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Άριστα και για τα καταστήματα Ελληνική Διατροφή.

Την ίδια ώρα, ο όμιλος επιδιώκει διαρκώς τη βελτίωση και την επέκταση του δικτύου διάθεσης των εμπορευμάτων του μέσω εναλλακτικών αναπτυσσόμενων καναλιών λιανικής πώλησης, επενδύει στις υφιστάμενες μάρκες που εμπορεύεται, μέσω δαπανών διαφήμισης - προώθησης και ενεργειών προς τον καταναλωτή στα σημεία πώλησης, και πραγματοποιεί νέες συνεργασίες όταν αυτές κρίνεται ότι θα βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων του.

Σε αυτό το πλαίσιο, η μητρική εμπλούτισε το προϊοντικό χαρτοφυλάκιό της με τα προϊόντα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, των οποίων την εμπορία και τη διανομή ανέλαβε από τον περασμένο Φεβρουάριο. Επίσης, από τις 25 Ιουλίου ανέλαβε την εμπορία και τη διανομή των προϊόντων της Craft Microbrewery.

Από την άλλη πλευρά, το ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον στην εγχώρια αγορά έχει οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης για καταναλωτικά προϊόντα. Οι δυσχερείς οικονομικές συνθήκες στην εγχώρια αγορά, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΕΛΓΕΚΑ, αναμένεται να διατηρηθούν και κατά το τρέχον εξάμηνο, καθώς ενισχύονται ακόμα περισσότερο από την αστάθεια που επικρατεί στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον.

Εν μέσω αυτού του δυσχερούς περιβάλλοντος, ο όμιλος ΕΛΓΕΚΑ θα εντείνει τις προσπάθειές του, με στόχους την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του και τη βελτίωση των λειτουργικών του αποτελεσμάτων μέσω της συγκράτησης του λειτουργικού του κόστους. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v