Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΣΕ: Εξετάζεται η κατασκευή δύο νέων σταθμών

Η κατασκευή δύο νέων σταθμών του ΟΣΕ στη Σκοτίνα και στο Μακρύγιαλο του Νομού Πιερίας ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 31/1/2012. Το κόστος των έργων έχει υπολογισθεί σε 1 εκατομμύριο ευρώ.

ΟΣΕ: Εξετάζεται η κατασκευή δύο νέων σταθμών
Η κατασκευή δύο νέων σταθμών του ΟΣΕ στη Σκοτίνα και στο Μακρύγιαλο του Νομού Πιερίας ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαρίου στο γραφείο του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη.

Οπως επισημαίνεται από το υπουργείο, στη σύσκεψη συμμετείχαν οι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος και της ΕΡΓΟΣΕ Ιωάννη Πετρόπουλος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των εν λόγω φορέων και του υπουργείου.

Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναφέρθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης της σύνδεσης της Πιερίας με το σιδηροδρομικό δίκτυο και της καλύτερης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού στον Νομό, με τη κατασκευή δύο νέων σταθμών του ΟΣΕ στη Σκοτίνα και στο Μακρύγιαλο.

Ο πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανέφερε ότι η δημιουργία των νέων σταθμών θα έχει θετικά αποτελέσματα και για την εταιρεία, λόγω της αύξησης της επιβατικής κίνησης, αρκεί να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες από την ΕΡΓΟΣΕ.

Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ ενημέρωσε τον υφυπουργό ότι μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα την εκπόνηση των μελετών και στη συνέχεια στη δημοπράτηση του έργου, η κατασκευή του οποίου θα απαιτήσει περίπου 18 μήνες, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι εργασίες πρέπει να γίνουν χωρίς να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία της γραμμής. Το κόστος των έργων έχει υπολογισθεί σε ένα εκατομμύριο ευρώ (1.000.000 €).

Κλείνοντας τη σύσκεψη ο κ. Μαγκριώτης ζήτησε από τους εκπροσώπους των φορέων να προχωρήσουν άμεσα στις ενέργειες για την ωρίμανση του έργου ώστε να συντομευθεί κατά το δυνατόν ο χρόνος κατασκευής των δύο νέων σταθμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v