Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελγέκα: Παραίτηση μέλους του Δ.Σ.

Την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους υπέβαλε ο κ. Παρασκευάς Τοκτόκογλου από το Διοικητικό Συμβούλιο, την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ελέγχου της Ελγέκα.

Ελγέκα: Παραίτηση μέλους του Δ.Σ.
Την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους υπέβαλε ο κ. Παρασκευάς Τοκτόκογλου από το Διοικητικό Συμβούλιο, την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ελέγχου της ΕΛΓΕΚΑ.

Αναλυτικότερα, η ΕΛΓΕΚΑ γνωστοποιεί, ότι το Δ.Σ. συνήλθε σήμερα, Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2012, μετά την επιστολή παραίτησης που υπέβαλε για προσωπικούς λόγους το μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., κ. Παρασκευάς Τοκτόκογλου, σχετικά με την αποχώρησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο, την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ελέγχου (Audit Committee) αυτής, στις οποίες συμμετείχε με την ιδιότητα του Προέδρου και του μη εκτελεστικού μέλους αντίστοιχα, καθώς και από τις θέσεις τις οποίες κατείχε (ως απλό μέλος) στα Διοικητικά Συμβούλια ορισμένων εκ των εταιριών του Ομίλου.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Αλέξανδρος Κατσιώτης, εξέφρασε καταρχάς εκ μέρους του ιδίου, της οικογένειάς του και του Διοικητικού Συμβουλίου τις ευχαριστίες τους και την αναγνώρισή τους προς τον κ. Παρασκευά Τοκτόκογλου για τις πολύτιμες υπηρεσίες που παρείχε στην Εταιρία και στον Όμιλο και γενικά όλα αυτά τα 24 χρόνια της μέχρι σήμερα συνεργασίας του με την ΕΛΓΕΚΑ, και στη συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την μη κάλυψη προς το παρόν της κενής θέσης που δημιουργείται στο Διοικητικό Συμβούλιο μετά την αποχώρηση του ως άνω μέλους, με δεδομένο ότι με βάση το Καταστατικό της Εταιρίας τα εναπομείναντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη διαχείριση και εκπροσώπηση της Εταιρίας.

Κατόπιν αυτού, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας θα έχει στο εξής την ακόλουθη σύνθεση:

1. Αλέξανδρος Κατσιώτης του Γεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος - Εκτελεστικό μέλος,

2. Έλλη Δρακοπούλου σύζυγο Νικολάου Δρακόπουλου, Αντιπρόεδρος - Εκτελεστικό μέλος,

3. Βασίλειος Ευγένιος του Μιχαήλ, Γενικός Διευθυντής - Εκτελεστικό μέλος,

4. Ανθιμος Μισαηλίδης του Βασιλείου, Γενικός Οικονομικός Διευθυντής - Εκτελεστικό μέλος,

5. Μιχαήλ Φανδρίδης του Εμμανουήλ, Μη Εκτελεστικό μέλος,

6. Στυλιανός Στεφάνου του Μάρκου, Μη Εκτελεστικό μέλος - Ανεξάρτητο και

7. Κυριάκος Σαχανίδης του Σωκράτη, Μη Εκτελεστικό μέλος - Ανεξάρτητο.

Στη συνέχεια λήφθηκε απόφαση για την κατάργηση της υφιστάμενης Οικονομικής Επιτροπής, που είχε συσταθεί από την 01/09/2009 και στην οποία συμμετείχαν δύο μη εκτελεστικά μέλη, εκ των οποίων το ένα μέλος ήταν ο κ. Παρασκευάς Τοκτόκογλου ο οποίος εκτελούσε χρέη Προέδρου.

Επίσης, στα πλαίσια εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 7 του Ν. 3016/2002 περί Εταιρικής Διακυβέρνησης και του άρθρου 37 του Ν. 3693/2008, μετά την αποχώρηση του κ. Παρασκευά Τοκτόκογλου και από την Επιτροπή Ελέγχου (Audit Committee), αποφασίστηκε η αναπλήρωση της κενής θέσης από το μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Εταιρίας, κ. Μιχαήλ Φανδρίδη.

Κατόπιν αυτού, η νέα τριμελής Επιτροπή Ελέγχου της οποίας η θητεία λήγει στις 30/06/2013, θα απαρτίζεται από τα κάτωθι μέλη:

1. Στυλιανός Στεφάνου του Μάρκου, Μη Εκτελεστικό μέλος - Ανεξάρτητο

2. Κυριάκος Σαχανίδης του Σωκράτη, Μη Εκτελεστικό μέλος - Ανεξάρτητο και

3. Μιχαήλ Φανδρίδης του Εμμανουήλ, Μη Εκτελεστικό μέλος.

Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, θα παραμείνει ο κ. Στυλιανός Στεφάνου, ο οποίος καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που απαιτεί το άρθρο 37 του Ν. 3693/2008, ενώ η ως άνω αναπλήρωση θα τελεί υπό την έγκριση της επερχόμενης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v