Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΓΕΚΑ: Ζημίες 8,4 εκατ. ευρώ για το 2011

Ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ύψους 8,4 εκατ. ευρώ κατέγραψε η εταιρεία ΕΛΓΕΚΑ το 2011 από 1,2 εκατ. το 2010.

ΕΛΓΕΚΑ: Ζημίες 8,4 εκατ. ευρώ για το 2011
Στα 363,8 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών έναντι 352,7 εκατ. ευρώ το 2010 για την εταιρεία ΕΛΓΕΚΑ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 3,1%.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν από 12,8 εκατ. σε 6,9 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημίες προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 6,7 εκατ. έναντι 0,4 εκατ. ευρώ στη συγκρίσιμη χρήση.

Οι ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 8,4 εκατ. ευρώ το 2011 από 1,2 εκατ. ευρώ το 2010.

Το 2011 αποτέλεσε έτος βαθιάς ύφεσης για την εγχώρια αγορά, με κύρια χαρακτηριστικά τη συνεχιζόμενη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών, την αύξηση της ανεργίας σε δυσθεώρητα επίπεδα και την περαιτέρω επιδείνωση της καταναλωτικής ψυχολογίας, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Επιπλέον, η έλλειψη ρευστότητας στον εγχώριο χρηματοπιστωτικό κλάδο είχε ως άμεση συνέπεια τη σημαντική αύξηση του κόστους χρήματος, αποτελώντας έναν ακόμα ανασταλτικό παράγοντα στην επιχειρηματική δραστηριότητα, επισημαίνει, προσθέτοντας:

Ο Όμιλος ΕΛΓΕΚΑ δραστηριοποιούμενος εντός του συγκεκριμένου οικονομικού περιβάλλοντος έχει σαφώς επηρεαστεί, γεγονός που απεικονίζεται στα οικονομικά του μεγέθη. Εντούτοις, μία σειρά ενεργειών που έχουν πραγματοποιηθεί και αφορούν αφενός την ανάπτυξη των εργασιών του Ομίλου και αφετέρου τη βέλτιστη διαχείριση του κόστους δημιουργούν βάσιμες προσδοκίες για βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων του Ομίλου.

Ειδικότερα, η ισχυροποίηση της στρατηγικής συνεργασίας με τον Όμιλο COSCO (μέσω της θυγατρικής «DIAKINISIS PORT ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.» και της κοινοπραξίας «PCDC Α.Ε.») αποτελεί εχέγγυο αποκόμισης περαιτέρω σημαντικών οφελών τόσο σε επίπεδο κερδοφορίας όσο και σε επίπεδο τεχνογνωσίας και υλικών υποδομών. Η σύναψη μιας σειράς σημαντικών συμφωνιών («Danone Α.Ε.», «Αγγελάκης Α.Ε.», «Procter and Gamble International Operations S.A.»), ο εμπλουτισμός του προϊοντικού χαρτοφυλακίου («Craft Microbrewery», «Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή»), η δραστηριοποίηση σε νέες έντονα αναπτυσσόμενες αγορές (ανάπτυξη προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, οπωροκηπευτικά, κ.α.) μέσω της νεοσύστατης θυγατρικής «G.S.B.G. Α.Ε.», καθώς και ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί σε επίπεδο δομών και λειτουργιών του Ομίλου, δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου ο Όμιλος να εξέλθει ισχυρότερος από την οικονομική κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v